Google priprema nabrijanu verziju asistenta koji će koristiti generativnu umjetnu inteligenciju

S obzirom na to da je generativna umjetna inteligencija sve popularnija, ove informacije nisu nikakvo iznenađenje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2023. / 10:09

Google asistent (Foto: Afp)

Iz Googlea stižu odlične vijesti za sve korisnike njihova glasovnog asistenta kojeg će kompanija poboljšati korištenjem generativne umjetne inteligencije. Od kraja posljednje godine takav tip AI-a, ponajviše zahvaljujući chatbotu ChatGPT-u, a naknadno i Googleovu Bardu i drugima pokazao je koliko je umjetna inteligencija napredovala u kratko vrijeme te je (tehnološke) kompanije pokušavaju iskoristiti u brojnim proizvodima i alatima.

Google Dobro došao, Barde! Testirali smo Googleovu AI na hrvatskom i nije se baš proslavila

Jedan od tih proizvoda bit će, dakle, i Googleov asistent. U internom mailu koji je ekipa iz tvrtke poslala zaposlenicima naglašava se kako generativna umjetna inteligencija ima veliki potencijal transformirati ljudske živote te im daje veliku priliku za istraživanje kako bi nabrijani asistent, pogonjen posljednjom tehnologijom velikih jezičnih modela, mogao izgledati. Današnji korisnici, naglašava se, imaju potrebu za konverzacijskom tehnologijom koja će im poboljšati živote, a njihov asistent može im dati upravo to što trebaju.

Googleovci su već počeli raditi na takvom novom i nabrijanom asistentu, što su potvrdili iz kompanije. Dio zaposlenika iz odjela za razvoj toga glasovnog pomoćnika već neko vrijeme razvija poboljšanu verziju njihova alata, pri čemu im je prioritet mobilno tržište, odnosno verzija asistenta za Androide. Osim za pametne telefone, ne treba se iznenaditi ako Google započne s razvojem AI verzije svog glasovnog pomoćnika i na drugim uređajima poput pametnih zvučnika i ekrana.

ChatGPT Iz OpenAI-a objavili vijest koja će oduševiti sve korisnike Androida

U mailu se spominje i interna reorganizacija kompanije s kojom će podržati novu viziju asistenta te se naglašava kako su duboko posvećeni asistentu i optimistični oko njegove svijetle budućnosti. Iako još nije poznato kako će izgledati asistent uz podršku umjetne inteligencije, na Axiosu kažu da je jedno sigurna, a to je da će se u budućnosti promijeniti način na koji asistent radi za korisnike, ali i za developere i same zaposlenike kompanije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti