LinkedIn uvodi još jednu novost, no je li to baš i najbolja ideja?

Na LinkedInu misle da je dobra ideja da sa šefom odigrate jednostavnu igru, svaki dan. No, je li to baš najbolje mjesto?

Martina Čizmić | 10.05.2024. / 14:27

Igre na LinkedInu (Foto: Zimo/Screenshot)

 Godinama je LinkedIn slovio kao ozbiljna društvena mreža za poslovne profesionalce, na kojoj nije bilo mjesta za slanje videa s mačkama, smiješnih gifova ili pak igranje videoigara.

No, kao i sve ostalo, tako se i situacija na LinkedInu počela mijenjati. Tako je komunikacija postala sve opuštenija, ljudi objavljuju svašta, a nemojte se iznenaditi ni ako netko počne flertovati s vama i pozove vas na večeru, bez ikakvih poslovnih motiva.

Ljubav na internetu, ilustracija Aplikacije za traženje partnera više nisu popularne, ali mogli biste se iznenaditi što jest

Posljednja u nizu promjena tiče se videoigara. Tako će korisnici koji "vise" na LinkedInu vrijeme između dvije objave ili dok čekaju odgovor na poslanu poruku moći kratiti jednostavnim igrama. Za sad se radi o tri igre - Pinpoint, Crossclimb i Queens.

Pinpoint je jednostavna igra u kojoj na raspolaganju imate pet tragova, a cilj je pogoditi kategoriju koja im je svima zajednička u što manje pokušaja.

Crossclimb je nešto kompliciranija igra jer se sastoji od dva elementa. Prvo morate pronaći odgovore od četiri slova (bit će vam ponuđeni tragovi), a nakon toga morate te odgovore preurediti tako da se u samo jednom slovu razlikuju od odgovora iznad i ispod.

Queens je igra koja na prvi pogled podsjeća na sudoku, ali se zapravo sastoji od nekoliko različitih elemenata. Dok kod sudokua morate posložiti brojeve, kod Queensa važno je kako ćete posložiti "krune". S obzirom na to da igra ima prilično stroga pravila, najkompliciranija je i trebat će vam dosta vremena da ju riješite.

Želite li isprobati ove igre, trebate samo kliknuti na karticu Igre na svom LinkedIn profilu ili jednostavno upisati "igre" u pretraživanje LinkedIna.

LinkedIn Koristite LinkedIn? Popularna poslovna društvena mreža uvodi jedan neočekivani novitet

U LinkedInu, čini se, misle da bi ovo mogao biti još jedan kanal za komunikaciju i povezivanje. No, postavlja se pitanje, želite li zaista s poslovnim partnerima ili šefovima igrati takve igre svaki dan? Uostalom, LinkedIn nikad nije bio zamišljen kao neformalno mjesto za zabavu, već kao mjesto na kojem profesionalci mogu pronaći druge profesionalce.

Stoga, ako baš želite igrati takve jednostavne igre, radije odaberite neku drugu mrežu ili web stranicu, a LinkedIn ipak ostavite za malo ozbiljnije stvari.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti