LTE povezivost i odlična baterija: Samsung predstavio Galaxy Watch

Galaxy Watch bit će dostupan kod ovlaštenih Samsung partnera u Hrvatskoj od 21. rujna 2018, a prednaudžbe su omogućene od 30. kolovoza

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2018. / 19:01

Galaxy Watch (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Iako je glavna zvijezda današnje Samsungove konferencije bio novi smartphone Galaxy Note9, veliku pažnju privuklo je i predstavljanje novog Samsungovog pametnog sata. Galaxy Watch koji donosi najbolje od Samsung Galaxy ekosustava, s dugotrajnijom baterijom, LTE povezivanjem, opcijama za praćenje životnih navika te bezvremenskim i personaliziranim dizajnom.

Uz pomoć Samsung Galaxy Watcha korisnici mogu još bolje pratiti razinu stresa i ritam spavanja. Novi Galaxy Watch dolazi u tri boje – srebrnoj, ponoćnoj crnoj i popularnoj rose gold boji, a moguće ga je i dodatno personalizirati izborom boje remena.

Srebrna boja sata dostupna je u inačici promjera 46 milimetara, dok su crna i rose gold boje sata dostupne u 42-milimetarskim verzijama. Korisnici mogu dodatno personalizirati svoj Galaxy Watch zahvaljujući velikom izboru remena i kućišta. Svojim jedinstvenim kružnim, rotirajućim okvirom i digitalnim izgledom uz Always On Display i poboljšanu upotrebljivost, Galaxy Watch nastavlja nasljeđe Samsungovog smartwatcha. Osim toga, Galaxy Watch certificiran je u skladu s vojnim standardima, što omogućuje njegovu dugotrajnu upotrebu.

Odlična i izdržljiva baterija

Poboljšano trajanje baterije na Galaxy Watchu do 80 sati (ovisno o modelu i uporabi) eliminira potrebu za čestim punjenjem te pomaže korisnicima da ostanu u korak sa svojim tjednim obvezama. Uz produljeno trajanje baterije, treba istaknuti i kako razdvajanje sata od pametnog telefona nikad nije bilo lakše zahvaljujući mogućnosti LTE povezivanja na samom Galaxy Watchu.

Galaxy Watch dolazi i s novom funkcijom za praćenje stresa, koja automatski detektira visoku razinu stresa i predlaže vježbe disanja. Dodatno, nova funkcionalnost omogućuje praćenje ritma spavanja, uključujući i REM fazu, kako bi pomogla korisnicima da prilagode svoje navike spavanja.

S kontrolom stresa i spavanja, Galaxy Watch također pomaže korisnicima u postizanju drugih zdravstvenih ciljeva, poput vježbanja. Galaxy Watch sadrži ukupno 39 vježbi, od čega 21 namijenjenu izvođenju u zatvorenom prostoru, omogućujući korisnicima da prilagode i promijene svoje navike.

Budući da je zdrava i balansirana prehrana jednako važna kao i vježbanje, korisnici Galaxy Watcha imaju mogućnost praćenja unosa dnevnih kalorija. Osim toga, korisnici mogu pratiti i svoje obroke koristeći Bixby Vision na svom Galaxy uređaju. Tako korisnici mogu fotografirati ono što jedu i automatski očitati nutritivna svojstva u aplikaciji Samsung Health te samim time bolje upravljati unosom kalorija na Galaxy Watchu.

U Hrvatsku stiže u rujnu

Uz to, Samsung je pojednostavio kontrolu glazbe i multimedije na svom Galaxy Watchu, omogućujući korisnicima slušanje pjesama izvan mreže ili bez pametnog telefona uz Spotify Offline način rada. Zaštita osobnih informacija zagarantirana je Samsung Knoxom, dok je otključavanje osobnih računala ili tableta olakšano zahvaljujući aplikaciji Samsung Flow.

Galaxy Watch bit će dostupan kod ovlaštenih Samsung partnera u Hrvatskoj od 21. rujna 2018. Korisnici koji žele među prvima kupiti novi Galaxy Watch, moći će ga i prednaručiti u razdoblju od 30. kolovoza do 20. rujna.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti