Luc Anus bijesan je na Facebook: Zabranili mu korištenje prezimena jer je uvredljivo

Facebook je 26-godišnjem belgijskom političaru zabranio korištenje njegova prezimena na toj mreži jer smatraju da je prezime Anus uvrjedljivo i neprikladno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.10.2018. / 07:40

Help (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Nakon što se 26-godišnji Belgijanac odlučio kandidirati na lokalnim izborima, u svom okrugu naišao je na neočekivani problem – Facebook je zabranio korištenje njegova prezimena tako da za širenje svojih ideja i razmišljanja te komunikaciju s (potencijalnim) biračima na ovoj društvenoj mreži mora koristiti krive podatke. Preko te mreže on sada komunicira kao Luc Anu, dok je njegovo pravo prezime – Anus, Facebook zabranio jer je uvredljivo i neprikladno.

Naravno, ovo nije jedini problem s kojim se gospodin Anus susreće tijekom predizborne kampanje te se njegov predizborni plakat brzo proširio mrežom i postao viralan, uz brojne šaljive, ali i neugodne komentare. No Luc Anus za medije je izjavio kako ga takvi komentari ne diraju i može se nositi s njima.

Dio glasača na društvenim mrežama čak ga nagovara na promjenu prezimena, dok dio njih smatra kako nema potrebe za promjenom dugogodišnjeg obiteljskog prezimena na koje bi, stoji u jednom komentaru na Facebooku, trebao biti ponosan.

Ovaj mladić s nesretnim prezimenom kandidaturom na izborima postao je vijest diljem svijeta te neki mediji nagađaju da bi mu ovakva neočekivana pozornost mogla čak i koristiti, što bi moglo rezultirati uspješnim izbornim rezultatima za mladog političara.

Izvor: Mirror
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti