Lučki operater na udaru hakera: Morao obustaviti rad u četiri velike luke

Policija je potvrdila da istražuje incident, ali je odbila iznijeti pojedinosti.

Hina | 13.11.2023. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Australska vlada potvrdila je u nedjelju da se odvija ozbiljan kibernetički incident koji je prisilio lučkog operatera DP World Australia da obustavi operacije u lukama u nekoliko saveznih država od petka.

DP World Australia, koji upravlja gotovo polovicom robe koja ulazi u zemlju i izlazi iz nje, objavio je da istražuje moguće povrede podataka, kao i sustava testiranja "ključnih za nastavak normalnog rada i redovno kretanje tereta".

Slika nije dostupna Hakerski napad na Međunarodni kazneni sud

Od petka je obustavljen rad na kontejnerskim terminalima u Melbourneu, Sydneyju, Brisbaneu i Fremantleu u Zapadnoj Australiji.

Kibernetički incident u DP Worldu ozbiljan je i traje, objavila je ministrica unutarnjih poslova Clare O'Neil na društvenoj mreži X.

Glasnogovornik tvrtke DP World nije odmah odgovorio na Reutersov upit kad će se nastaviti redovne operacije. Tvrtka, dio DP Worlda sa sjedištem u Dubaiju, jedna je od nekolicine igrača u transportnoj industriji u zemlji.

Australska savezna policija potvrdila je da istražuje incident, ali je odbila iznijeti pojedinosti.

Kibernetički napad, ilustracija Norveška vlada na udaru hakera: Tko stoji iza napada na čak 12 ministarstava?

Nacionalni koordinator za kibernetičku sigurnost Darren Goldie, imenovan ove godine u odgovoru na nekoliko većih povreda podataka, rekao je u subotu navečer da će se ovaj kibernetički incident "vjerojatno nastaviti nekoliko dana i da će utjecati na kretanje robe u zemlju i iz zemlje".

DP World je naveo da u azijsko-pacifičkoj regiji zapošljava više od 7000 ljudi i ima luke i terminale na 18 lokacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti