Malen, manji, mikro: Ovaj liliputanac najmanje je računalo Windows 10 na svijetu

Iz Hong Konga stiže možda i najpraktičnije stolno računalo na tržištu. Pokreće ga Intelov procesor brzine ekvivalentne Intelovu iCore 5, prostor koji zauzima ne samo da nećete osjetiti već ćete, jednom kad ga upogonite, zaboraviti da i fizički postoji.

Branimir Vorša | 24.10.2019. / 11:40

iLife Micro PC (Foto: Screenshot/YouTube)

Računalo iLife MP8 Micro PC manje je i od računala Raspberry Pi sa svojim dimenzijama 50 x 50 x 40 milimetara (nasuprot Pijevih 96 x 71 x 26 milimetara), a najnevjerojatnije je to što ga pogoni operativni sustav Windows 10.

MP8 toliko je malen da će biti lako zaboraviti da fizički i postoji, jednom kad ga se ukopča, a tom u prilog ide i mogućnost da svu periferiju na njega spojite putem Wi-Fija i Wireless HDMI-ja.

Unatoč njegovoj minijaturnoj veličini, to računalo zapravo ima i više nego respektabilne specifikacije: procesor Intel Celeron N4100, 4 GB radne memorije te 6 4GB memorije za pohranu podataka u obliku memorijske kartice.

Tu su i utori za MicroSD karticu, HDMI priključak, dva priključka USB 3.1 te USB-C priključak za napajanje.

Dolazi i u dvije dizajnerske verzije - plastičnoj i metalnoj, a svaka od njih ima svoje posebnosti. Plastična ima otvore za ventilator na vrhu, a metalna ispod vrha u tankoj liniji oko računala. Obje verzije bez problema stanu u vaš džep.

Zasad su jedine nepoznanice njegova cijena i gdje ga se može nabaviti, no vjerujemo kako će i te informacije ubrzo osvanuti na internetu.

Izvor: Tech Radar

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti