Malene Rydahl otkriva što hrvatski lideri mogu naučiti od Danaca o povjerenju u sustav

Na konferenciji Future Tense powered by Lürssen, autorica bestsellera „Happy as a Dane“ objašnjava kako danskim pristupom izgraditi povjerenje i empatiju u organizacijama.

Zimo Zimo | 24.04.2024. / 13:55

Malene Rydahl (Foto: Future Tense)

 Malene Rydahl, autorica bestsellera "Happy as a Dane" objašnjava kako različiti stilovi liderstva utječu na dobrobit, performanse i povjerenje zaposlenika unutar organizacije. S višegodišnjim iskustvom u savjetovanju svjetskih organizacija, Rydahl se zalaže za njegovanje empatije u poslovnom okruženju. Smatra kako empatija ne samo da poboljšava individualno zadovoljstvo, već i potiče društvenu produktivnost te konkurentnost organizacije.

Danska je već godinama jedna od najsretnijih zemalja na svijetu, redovito se smještajući među prve tri na popisu svjetskog izvještaja o sreći (World Happiness report). No, što stoji iza njihove izvanredne sreće i zadovoljstva? Na konferenciji Future Tense powered by Lürssen, Malene Rydahl, viša savjetnica u Boston Consulting Group i predavačica na Sciences Po Parisu, pružit će uvid u ključne aspekte danskog modela sreće koji se mogu primijeniti kako na države tako i na poslovanje organizacija.

Felipe Gomez "Umjetna inteligencija omogućit će liderima više vremena, koje treba ulagati u ono čime ona ne može upravljati"

Promjena treba dolaziti iz srca; morate biti ta osoba, ne samo misliti da jeste, naglašava Rydahl. Koliko je bitno razvijati povjerenje u društvu, ističe i veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Ole Henrik Frijs-Madsen: Povjerenje je vrlo važno za društvo, ali ne može se kupiti, mora se zaraditi. Baš zato mi u nordijskim zemljama generacijama radimo na tome; definiramo povjerenje i integriramo ga u naše društvo.

Uz Malene Rydahl, na konferenciji Future Tense powered by Lürssen govorit će Felipe Gomez i Costas Markides o budućnosti liderstva, Lasse Jonasson o budućnosti tehnologije, Martin Kruse o održivosti te digitalna antropologinja Rahaf Harfoush o odnosu društva i tehnologije.

Uz Lürssen Design Centar Kvarner, višegodišnji partneri konferencije su ENNA Group, Futura DDB, Nestlé, Philip Morris International, Raiffeisen Bank i Visa. Konferencija je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba.

Umjetna inteligencija Stručnjak za tehnološke inovacije ističe: "Umjetna inteligencija već sad donosi odluke za vas"

Konferencija je namijenjena donositeljima odluka i stručnjacima koji se ne žele samo prilagođavati promjenama, već aktivno oblikovati poslovanje i svoje buduće uloge.

Više o konferenciji možete saznati na službenim stranicama. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti