Navigacija i karte na mobilnim telefonima radikalno su nam olakšale vožnju i kretanje u novim mjestima i gradovima, no s vremenom su za mnoge postali neizbježan alat koji svakodnevno koriste na poznatom teritoriju, na putu do posla i drugih destinacija. Googleove karte prikazuju nam kakvo je stanje na prometnicama, gdje su najveće gužve, imamo informacije o vremenu dolaska autobusa ZET-a, pa čak i o njihovu potencijalnom kašnjenju i slično.

ZET-ov autobus (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Sve ćemo vidjeti na mobitelu: Google će pokazati koliko kasne ZET-ovi autobusi!

Google je početkom godine na svojim kartama predstavio neke zanimljive i iznimno korisne opcije koje su dotad bile rezervirane samo za njihovu aplikaciju Waze. Korisnici pametnih telefona koje pokreće Android tako su dobili mogućnost prijave prometnih nesreća, policijskih nadzornih kamera i prometnih gužvi direktno iz aplikacije. Iz američke kompanije naglašavaju kako je mogućnost prijave prometnih problema jedna od najpopularnijih opcija na Androidima, a ovaj tjedan objavili su odlične vijesti za sve korisnike njihovih mapa koje koriste iPhone. Iste opcije prijave problema koje su dosad bile rezervirane samo za korisnike Androida uskoro dolaze i na Appleove telefone.

Google Maps (Foto: Getty Images) Napokon! Google uvodi skriveno pretraživanje karata

Također, za sve vlasnike Androida te iPhonea najavili su mogućnost prijave četiriju novih vrsta prometnih incidenata o kojima će moći obavijestiti ostale korisnike Googleovih karata, a to su – radovi na cesti, zatvorene cestovne trake, pokvareno vozilo na cesti te objekti na cesti. Ne treba ni napominjati koliko će te informacije pomoći vozačima koji ionako svakodnevno gube mnogo vremena u prometnim gužvama, tako da će im novi izvještaji pomoći da izbjegnu dodatne probleme i na vrijeme promjene rutu kretanja.

Obje nove Googleove opcije, objavili su iz te kompanije, bit će globalno dostupne tijekom ovog tjedna.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju