Manje gubljenja vremena u prometu: Nove mogućnosti Google Mapsa

Korisnicima Appleovih uređaja bit će dostupne neke opcije u kojima su dosad uživali samo vlasnici Androida, a najavljene su i neke nove opcije za obje platforme.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.10.2019. / 07:51

Navigacija (Foto: Getty images)

Navigacija i karte na mobilnim telefonima radikalno su nam olakšale vožnju i kretanje u novim mjestima i gradovima, no s vremenom su za mnoge postali neizbježan alat koji svakodnevno koriste na poznatom teritoriju, na putu do posla i drugih destinacija. Googleove karte prikazuju nam kakvo je stanje na prometnicama, gdje su najveće gužve, imamo informacije o vremenu dolaska autobusa ZET-a, pa čak i o njihovu potencijalnom kašnjenju i slično.

Googleove karte Sve ćemo vidjeti na mobitelu: Google će pokazati koliko kasne ZET-ovi autobusi!

Google je početkom godine na svojim kartama predstavio neke zanimljive i iznimno korisne opcije koje su dotad bile rezervirane samo za njihovu aplikaciju Waze. Korisnici pametnih telefona koje pokreće Android tako su dobili mogućnost prijave prometnih nesreća, policijskih nadzornih kamera i prometnih gužvi direktno iz aplikacije. Iz američke kompanije naglašavaju kako je mogućnost prijave prometnih problema jedna od najpopularnijih opcija na Androidima, a ovaj tjedan objavili su odlične vijesti za sve korisnike njihovih mapa koje koriste iPhone. Iste opcije prijave problema koje su dosad bile rezervirane samo za korisnike Androida uskoro dolaze i na Appleove telefone.

Google Maps (Foto: Getty Images) Napokon! Google uvodi skriveno pretraživanje karata

Također, za sve vlasnike Androida te iPhonea najavili su mogućnost prijave četiriju novih vrsta prometnih incidenata o kojima će moći obavijestiti ostale korisnike Googleovih karata, a to su – radovi na cesti, zatvorene cestovne trake, pokvareno vozilo na cesti te objekti na cesti. Ne treba ni napominjati koliko će te informacije pomoći vozačima koji ionako svakodnevno gube mnogo vremena u prometnim gužvama, tako da će im novi izvještaji pomoći da izbjegnu dodatne probleme i na vrijeme promjene rutu kretanja.

Obje nove Googleove opcije, objavili su iz te kompanije, bit će globalno dostupne tijekom ovog tjedna.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti