Mark Zuckerberg: "Najveći rizik je ne poduzimanje bilo kakvih rizika"

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg gostovao je Y Combinator Startup School gdje je ispričao razne događaje na putu prema uspjehu.

Zimo Zimo Zimo | 30.10.2011. / 19:56

Mark Zuckerberg: "Najveći rizik je ne poduzimanje bilo kakvih rizika"

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg gostovao je na Y Combinator Startup School gdje je ispričao razne događaje na svom putu prema uspjehu.

'Najveći rizik je ne poduzimanje bilo kakvih rizika. U svijetu koji se mijenja toliko brzo, jedina strategija koja garantira neuspjeh je nepoduzimanje rizika.' istaknuo je Mark.

Također, Mark je pričao kako nikad nije smatrao da će Facebook postati kompanija, pa je tako za vrijeme kada se preselio u Silicijsku dolinu smatrao kako će jednog dana on i njegov tim pokrenuti startup, no nije smatrao da će taj startup zapravo biti Facebook.

Osim toga, Mark kaže kako u Silicijskoj dolini postoji kultura pokretanja kompanija prije nego one same odluče što žele raditi. 'Odlučite da ćete pokrenuti kompaniju, no ne znate što vas uzbuđuje. Morate raditi ono prema čemu gajite strast. Kompanije koje funkcioniraju su one do kojih je ljudima stalo i one kod kojih vlasnici imaju viziju za svijet, dakle radite ono što volite' nadodao je Mark.

U intervjuu sa Jessicom Livingston, Mark se dotaknuo iskustva sa investitorima, kako su prvih nekoliko godina mislili da neće preživjeti, te kako su se bojali da Google ne napravi njihov proizvod i uništi ih, no Mark se našalio kako im je ipak trebalo jako dugo da naprave nešto slično, naravno riječ je o Google+.

Što se samog Facebook tiče, Zuckerberg kaže kako su prijašnjih pet godina bile posvećene povezivanju ljudi, a sljedećih pet do deset godina biti će posvećene svemu što se može izgraditi na tim poveznicama.

Cijeli intervju možete pogledati na ovom linku, a ispod se nalazi prvi gdje Mark počinje pričati od 43 minute.


POGLEDAJTE: Bill Gates studentima: “Ne pokušavajte biti milijarderi!”


Watch live video from Startup School on Justin.tv

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti