Mate Rimac na Facebooku objasnio zašto je Nevera poseban automobil. Poslao poruku i nekim "dragim sugrađanima": "Nažalost, morat ću vas razočarati..."

Osnivač i prvi čovjek Rimac Automobila danas je na Facebooku objavio neke detalje o Neveri, a ima i posebnu poruku za “neke drage sugrađane”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.06.2021. / 16:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon jučerašnjeg službenog predstavljanja Nevere, kao i velikih pohvala poznatih medija poput npr. Top Geara koji je Rimčev automobil proglasio senzacijom, danas se na Facebooku oglasio i Mate Rimac. On je naglasio važnost razvijanja jednog takvog kompleksnog proizvoda u zemlji u kojoj nisu postojale kompetencije za takav pothvat te je posebno izdvojio po čemu je Nevera poseban automobil. Najsnažniji i najbrže ubrzavajući serijski auto ikad (dokazano testovima), najveći kapacitet baterije ikad u serijskom autu (120 kWh), najbrže punjenje (500 kW), najčvršća struktura ikad (70.000 Nm/°) itd., napisao je Rimac.

Također, u svojoj se objavi dotakao i “nekih dragih sugrađana” koji se nadaju da su Rimac Automobili jedva sklepali jedan model automobila koji su novinari testirali te da neće doživjeti proizvodnju 150 komada. Njima je poručio: Morat ću vas razočarati - C2 projekt (sada Nevera) je ozbiljan projekt, za koji je već proizvedeno svih 16 prototipova (ne računajući platforme koje radimo za jednog drugog proizvođača, kojih je još jednom gotovo isti broj proizveden) a novinari su testirali 3 različita automobila.

Cijelu objavu Mate Rimca pročitajte u nastavku.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti