Mate Rimac o svom najvećem projektu: "Želimo da javnost može doći i vidjeti što i kako mi radimo"

Rimac automobili predstavili su planove svog dosad najvećeg projekta - kampusa i novog sjedišta tvrtke u Svetoj Nedelji.

Ivan Čorkalo | 12.04.2021. / 20:19

Po mnogočemu će biti specifičan u autoindustriji - okružen prirodom i neutralan za okoliš, a u njemu će se proizvoditi organska hrana, a slobodno će se kretati - domaće životinje.

Od garaže do kampusa na 200 tisuća četvornih metara. Rimac automobili predstavili su svoj veliki projekt u Svetoj Nedelji, ukupne vrijednosti 200 milijuna eura.

Projektiran je za 2500 zaposlenika, ima veliki razvojni i istraživački dio, dio za testiranje baterijskih sustava, pogonskih sustrava, razvoj i testiranje plus proizvodnja baterija, motora, prijenosnika elektronike i cijelog automobila, opisao je Mate Rimac, osnivač Rimac automobila.

Za zaposlenike je osmišljen da se osjećaju kao kod kuće. Igraonica, sportski centar, vrtić, čak i sklonište za životinje samo su dio planiranih sadržaja. Glavna specifičnost je što će biti otvoren za javnost.

Možda jedino razvojno istraživačko mjesto koje neće imati ograde. Želimo da javnost može doći i ispreplitati se s našim ljudima, vidjeti što i kako mi radimo, imati interakciju, da mladi mogu dolaziti, vidjeti kako razvijamo i proizvodimo aute, njegove komponente možda ih inspirirati, surađivati s fakultetima, obrazovnim institucijama, dodao je Rimac.

Kampus je dizajnirala hrvatska arhitektonska tvrtka 3LHD.

Kampus je ogroman, sama proizvodna hala duža je od 400 metara što je čini jednom od najvećih građevina u Hrvatskoj, rekao je Marko Dabrović iz tvrtke 3LHD. Izgradnja počinje do kraja godine, a bit će dovršena 2023. godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti