Mayer upozorava: Nitko više nije siguran od hakerskih napada

Bivša šefica Yahooa progovorila je o velikom hakerskom napadu na kompaniju te je upozorila kako danas niti najveće kompanije s najboljom zaštitom nisu sigurne od hakerskih napada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.11.2017. / 11:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bivša šefica Yahooa Marissa Mayer ovog se tjedna pojavila pred senatskim odborom za trgovinu kako bi komentirala hakerske napade na svoju bivšu kompaniju u kojima su ugroženi svi korisnici Yahooa, odnosno više od 3 milijarde korisničkih računa. Kako se ovaj napad dogodio dok je ona bila izvršna direktorica kompanije, ovu je priliku iskoristila za ispriku svim korisnicima zbog hakerskih napada za koje je optužila ruske agente.

Ona je napomenula kako se Yahoo godinama uspješno branio od brojnih napada – i privatnih i onih koji su sponzorirani od raznih država, no prije četiri godine nisu se uspjeli obraniti od napada ruskih agenata koji su probili zaštitu i dokopali se korisničkih podataka. Dodala je kako joj niti danas nije jasno na koji način je došlo do probijanja zaštite te je upozorila kako danas više nitko nije siguran od ovakvih napada jer hakeri postaju sve sposobniji i moćniji te su sve kompanije, uključujući i one najveće s najboljom zaštitom, ugrožene od sličnih napada. Nakon probijanja zaštite Yahoo je odmah poduzeo sve mjere kako bi zaštitio korisničke račune, poboljšao zaštitu te kontaktirao s policijom.

Zanimljivo, iz Yahooa nisu odmah objavili kako su ugroženi svi korisnički računi, već su prvotno objavili da su se hakeri dokopali podataka samo dijela korisnika, no prošlog je mjeseca Verizon, koji je kupio Yahoo, otkrio pravu istinu o broju ugroženih računa i o najvećoj krađi korisničkih podataka dosad.

Izvor: Bloomberg

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti