U suradnji s Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) Bolt dodatno promiče pristup uslugama urbanog prijevoza na zahtjev na tržištima u nastajanju. IFC-ove investicije i savjetodavne usluge u iznosu od 20 milijuna eura pomoći će Boltu proširiti ponudu prijevoznih rješenja koja stvaraju mogućnosti zarade, stimuliraju malo poduzetništvo i poboljšavaju pristup prijevozu na istočnoeuropskom i afričkom tržištu.

Financiranje IFC-a bit će usmjereno prema istočnoeuropskom tržištu, uključujući i Hrvatsku, te Africi. Prvo afričko tržište otvoreno je 2016. u Južnoj Africi, a Bolt trenutačno posluje u sedam afričkih zemalja, pružajući mogućnosti zarade za više od 400.000 vozača u 70 gradova diljem kontinenta. U Južnoj Africi Bolt provodi pilot-kategoriju Samo za žene kako bi odgovorio na sigurnosne potrebe i poboljšao mobilnost žena povezivanjem vozačica i putnica.

Veseli nas suradnja s IFC-om. Njome nastavljamo podržavati poduzetništvo, osnaživanje položaja žena u društvu i povećanje pristupa uslugama mobilnosti u Africi i istočnoj Europi. Zajedno s prošlogodišnjim ulaganjem Europske investicijske banke, ponosni smo što značajne i strateški važne institucije podržavaju naš rad i prepoznaju stratešku vrijednost koju Bolt pruža gospodarstvima zemalja s tržištima u nastajanju, ističe Markus Villig, CEO i osnivač Bolta

Tehnologija može i treba otvoriti nove putove održivog razvoja i osnaživanja žena. Svojim ulaganjem u Bolt želimo doprinijeti implementaciji tehnologije u transportni sektor i smanjenju štetnog utjecaja na okoliš, stvoriti fleksibilnije mogućnosti rada za žene i osigurati sigurniji i pristupačniji pristup prijevozu na tržištima u nastajanju, dodaje Stephanie von Friedeburg, viša potpredsjednica za poslovanje IFC-a.

IFC će podržati kontinuirani Boltov rad na osnaživanju mreže vozačica poboljšavajući im pristup sigurnom i pristupačnom prijevozu te stvarajući nove ekonomske mogućnosti u svim zemljama članicama, uključujući i Hrvatsku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju