Meta predstavila nove VR naočale i vlastiti AI chatbot

Zuckerberg je za proizvode rekao da spajaju virtualni i stvarni svijet i naglasio da Meta nudi jeftinu ili besplatnu umjetnu inteligenciju koju se može integrirati u svakodnevni život.

Hina | 28.09.2023. / 08:16

Meta Quest 3 (Foto: Afp)

Glavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg predstavio je u srijedu nove AI proizvode za potrošače, uključujući pametne naočale koje mogu odgovarati na pitanja i prenositi sadržaj izravno na Facebooku, botove koji stvaraju foto-realne slike i ažurirane VR naočale.

Zuckerberg je za proizvode rekao da spajaju virtualni i stvarni svijet i naglasio da Meta nudi jeftinu ili besplatnu umjetnu inteligenciju koju se može integrirati u svakodnevni život.

Horizon Worlds Metin Horizon Worlds napokon stiže na web i mobilne uređaje

Metin Quest bestseler je u VR naočalama i tvrtka ističe da je najbolja vrijednost za novac u toj industriji, uoči očekivanog puštanja u prodaju puno skupljih Appleovih VR naočala.

Nova verzija Questa u prodaji će biti od 10. listopada, a pametnih naočala od 17. listopada. U njih je ugrađen novi Metin AI asistent i moći će uživo prenositi ono što korisnik gleda izravno na Facebooku ili Instagramu, dok je ranija generacija mogla fotografirati. Asistent će od iduće godine moći identificirati mjesta i predmete koje ljudi gledaju te prevoditi.

Zuckerberg je proizvode predstavio na konferenciji Meta Connect u Metinom kampusu u Silicijskoj dolini, najvećoj konferenciji godine i prvoj koja nije bila virtualna od početka pandemije.

Predstavio je i prve Metine proizvode generativne umjetne inteligencije za potrošače uključujući Metin AI chatbot koji može generirati tekstualne odgovore i foto-realne slike.

Zuckerberg u metaversu Stižu Metini chatbotovi, jedan bi mogao biti baziran na popularnom liku iz legendarne Futurame

Neće samo odgovarati na pitanja, rekao je. Riječ je o zabavi i o tome da vam se pomogne da se povežete s ljudima oko vas.

Naglasio je da Meta želi da te tehnologije budu "pristupačne svima". 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti