Meta priprema novitete za Instagram koji se neće svidjeti korisnicima

Testiranje počinje uskoro, a nakon nekoliko mjeseci nova bi opcija trebala biti dostupna svim korisnicima ove društvene mreže.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.03.2023. / 11:03

Instagram (Foto: Afp)

Društvene mreže koje danas koristimo su besplatne (iako danas sve više njih uvodi pretplatu za određene opcije), no to ne znači da korisnici ne plaćaju cijenu korištenja na jedan drugi način. Taj način su, naravno, oglasi. A oglase na Facebooku, Instagramu, YouTubeu nitko ne voli jer im kvare iskustvo korištenja platformi.

Slika nije dostupna Objavljene informacije o projektu P92, novoj društvenoj mreži koju priprema Zuckerberg

Upravo zato korisnicima Instagrama neće se svidjeti jedna promjena koju uskoro mogu očekivati na toj društvenoj mreži. Naime, na ovoj platformi prikazivat će se još više oglasa.

Meta je najavila kako počinje s testiranjem prikazivanja oglasa među rezultatima pretraživanja, a nakon početne testne faze, ova će opcija postati dostupna korisnicima diljem svijeta. Iako još nije poznato kada će to biti, na TechCrunchu kažu kako će se novi oglasi na Instagramu svima pojaviti tijekom sljedećih mjeseci. Ti oglasi, naravno, bit će povezani sa sadržajem pretraživanja tako da, ako tražite objave na Instagramu vezane uz putovanja, na vrhu rezultata pretraživanja prikazivat će se oglasi turističkih agencija, odnosno ostali oglasi vezani uz turizam i putovanja.

Kako korisnici ne bi pomislili kako je riječ samo o rezultatu pretraživanja, a ne o reklami, ispod imena profila stajat će oznaka “sponzorirano”, slično kao što iznad prvih rezultata pretraživanja na Googleu stoji ista obavijest.

Još jedan novitet koji Instagram priprema jest Reminder Ads putem kojeg će poslovni korisnici jednostavnije moći najaviti, obavijestiti i podsjetiti korisnike o nekim događajima koji bi im mogli biti zanimljivi. Korisnici kojima su takve najave evenata zanimljive mogu pristati na primanje budućih objava i najava vezanih za te događaje.

Društvene mreže - 2 Hoće li se doista ugasiti Facebook i Instagram u Europi? Stručnjak poručuje: "Riječ je o nekakvim ratovima i igrama"

Nove opcije vezane uz oglašavanje nisu nikakvo iznenađenje jer Meta u posljednje vrijeme ima problema s padom prihoda od oglasa, a iz tvrtke su tijekom objave rezultata za prošli kvartal najavili kako očekuju da će se pad tržišta oglašavanja, pod pritiskom “nesigurne i volatilne globalne makroekonomske situacije”, nastaviti i dalje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti