Microsoft će objaviti revolucionarno prepoznavanje govora

Prepoznavanje govora jedna je od značajka koju žele usavršiti kompanije od Googlea, Applea pa sve do Microsofta.

Zimo Zimo Zimo | 29.08.2011. / 22:49

Microsoft će objaviti revolucionarno prepoznavanje govora

Prepoznavanje govora jedna je od značajka koju žele usavršiti kompanije od Googlea, Applea pa sve do Microsofta.

Naime, Microsoft tvrdi kako su razvili revolucionarni način prepoznavanja govora koji će predstaviti na Interspeechu 2011.

Za sada su nam poznate razne mogućnosti prepoznavanja govora od one na mobitelima pa do one u web preglednicima, no Microsoft ima malo drugačiju viziju, za njihovo prepoznavanje govora nisu potrebni korisnici već će se primjenjivati automatsko prepoznavanje govora u realnom vremenu i bez potrebe za čovjekom za unos informacija. Ukratko pravo prepoznavanja ljudskog govora.

Microsoft tvrdi kako su dosegli pogreške riječi u stopi od 18. 5 posto, što je poboljšanje za 33 posto u usporedbi sa rezultatima dobivenih konvencionalnim putem. Također iz kompanije kažu kako će aplikacije speech-to-speech biti tečnije i puno bliže stvarnosti, te će se moći koristiti u komercijalne svrhe.

Microsoft svim svojim naporima ulaže u tzv. prirodno korisničko sučelje, pa tako uz ovo revolucionarno prepoznavanje govora već ima razvijen Kinect koji prati kretanje tijela pomoću kojeg je moguće upravljati računalima.

Više o cijeloj priči, koja je više tehničke naravi, možete pročitati na službenom blogu Microsoft Researcha, a nama preostaje da pričekamo Interspeech 2011. i vidimo kako je će to Microsoft revolucionarizirati prepoznavanje govora.

Via TheNextWeb

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti