Microsoft će osvježiti izgled Windowsa 10

Izbornik Start bit će moderniji i manje konfuzan u odnosu na trenutačni prikaz, a najavljene su i promjene koje će omogućiti prikaz tabova u Edgeu prilikom korištenja prečaca na tipkovnici Alt-Tab.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.07.2020. / 10:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još prije nekoliko mjeseci iz Microsofta su najavili kako rade na nekim promjenama unutar Windowsa 10, a jučer su na službenom blogu i prikazali kako će izgledati ti noviteti i što možemo očekivati u budućnosti. Najveća vizualna promjena odnosi se na izbornik Start, koji će biti moderniji, uz minimalistički pristup u kojem su izbačene pozadinske boje na pločicama na kojima su prikazane ikone aplikacija. Na priloženim fotografijama možete vidjeti da promjene nisu radikalne, no u usporedbi s novim dizajnom, stari tj. još uvijek aktualni prikaz djeluje pomalo kaotično.

Slika nije dostupna Microsoft mijenja strategiju za Windows 10X: "Svijet je danas drukčije mjesto"

Također, nadolazeća verzija Windowsa 10 donijet će neke promjene u načinu rada tipkovnog prečaca Alt-Tab. Ako trenutačno pritisnete te dvije tipke, prikazat će vam se aktivne aplikacije, no u Microsoft Edgeu prikazat će se samo aktivni tab otvorenog prozora, ne i ostale kartice. To će se promijeniti te će se pritiskom na Alt i Tab, pored aktivnih aplikacija, u Edgeu prikazati i svi tabovi, ne samo onaj koji se trenutačno prikazuje u Edgeu. Za one koji ne žele da im se prikazuju sve otvorene kartice, već samo aktivan prozor Edgea, moguće je vratiti te postavke na staro.

Surface Neo Microsoft oduševio novim uređajima: Predstavljeni novi modeli Surfacea i telefon s dva ekrana koji radi na Androidu

Obje opcije prvo će biti dostupne za testiranje u sklopu programa Windows Insider te očekujemo da bi ih Microsoft u službene verzije mogao uključiti u nadogradnji Windowsa krajem godine.

Ostali manji noviteti uključuju i neke promjene u programskoj traci koja će biti više personalizirana - npr. korisnicima Xbox Livea automatski će se na traci pojaviti aplikacija za Xbox, a korisnicima Androida aplikacija Your Phone, a najavljena su i neka manja poboljšanja u postavkama i obavijestima Windowsa.

Izvor: Windows Blog

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti