Microsoft je na krilima pandemije narastao na tržišnu vrijednost od dva bilijuna dolara, no prvo mjesto ljestvice najvrjednijih još uvijek im je nedostižno

Na tronu najvrjednijih kompanija i dalje je, svima nedodirljivi Apple.

Branimir Vorša | 23.06.2021. / 09:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je dosegnuo tržišnu vrijednost od nevjerojatnih dva bilijuna dolara, što je za njih posebno važno jer ih stavlja uz bok Appleu.

Postignuću Microsofta prethodio je rast od 64 posto od ožujka 2020. godine i izbijanja pandemije novog koronavirusa, koja je i glavni uzrok porasta potražnje za Microsoftovim tehnologijama i uslugama.

Dok su mnogi poduzetnici i tvrtke tijekom pandemije bili u teškim financijskim iskušenjima, za Microsoft je to bio period "sve po starom" pa čak i više od toga.

Osim Microsofta, jedino Apple još ima tržišnu vrijednost koja premašuje dva bilijuna dolara, a to jako puno govori o tehnološkoj industriji i činjenici da je svijet definitivno prešao u digitalnu eru.

Prema izvješću CNN-a Microsoft je postigao tržišnu vrijednost od dva bilijuna dolara u utorak te zadržao tu vrijednost tijekom čitavog dana.

Tehnologije koje su Microsoft učinile primarno nužnom kompanijom tijekom pandemije su Microsoft 365, Microsoft Office Suite, Microsoft Teams (za video konferencije) i Microsoft Azure, iako ih ima još na popisu. Navedene tehnologije bile su mnogima potrebne da svakodnevne poslovne obaveze presele iz ureda u vlastiti dom tijekom najgoreg razdoblja pandemije.

Sad kad je utvrđeno da Apple i Microsoft stoje na tronu kompanija čija se tržišna vrijednost broji u bilijunima, nije loše osvrnuti se i na druge Big Tech kompanije. Google i Alphabet tako vrijede 1,67 bilijuna dolara, dok Amazon trenutno vrijedi 1,77 bilijuna dolara. U odnosu na Microsoftovih 2 bilijuna dolara, to je velik zaostatak, no isto tako, Microsoft zaostaje za Appleom, čija je tržišna vrijednost svima nedodirljivih 2,24 bilijuna dolara.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti