Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem vlastitog mobilnog operativnog sustava nije uspjela, Microsoft se neko vrijeme povukao sa smartphone tržišta te fokusirao na mobilne aplikacije i servise. Prije dvije godine ipak su najavili svoj povratak na mobilno tržište s uređajem Surface Duo. Riječ je o zanimljivom uređaju s dva ekrana kojeg pokreće Android.

Surface Laptop Go - 5 RECENZIJA Microsoft Surface Laptop Go idealan je prijenosnik za sve uredske zadatke

Ono što je na papiru izgledalo kao dobra i zanimljiva ideja, u praksi se ipak nije pokazalo tako dobrim te tehnološki novinari i korisnici nisu bili oduševljeni s mogućnostima ovog uređaja. Kasnije je predstavljen i njegov nasljednik s kojim su ispravljene neke greške iz prvog modela, no niti on nije privukao veliki broj korisnika.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrima, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak - tri ekrana. To je barem otkrio patent koji su prijavili, a o kojem su se ovaj tjedan raspisali tehnološki mediji. Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu riješen je jedan od najvećih problema Surface Dua - izostanak vanjskog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebao bi dobiti dodatni ekran koji se može koristiti kao vanjski ekran, a kada se telefon otvori, omogućuje puno veću ukupnu površinu ekrana.

Patent Surface Trio (Foto: USPTO / Windows Central)

Slika nije dostupna Microsoft predstavio nova računala i smartphone s dva ekrana

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama s prijavljenog patenta. Puno toga oko ovog uređaja nije poznato - poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znati hoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, no raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebao popuniti rupu između dva ekrana.

Izvor: Windows Central

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju