Microsoft patentirao touchscreen sa teksturama

Microsoft radi na touchscreen zaslonima koji nisu samo flat, kakve vidimo na smartphonima ili tabletima, već će se zaslon moći podići i mjenjati oblik kako bi simulirao objekte i teskture u raznim aplikacijama.

Zimo Zimo Zimo | 30.11.2010. / 07:09

Microsoft patentirao touchscreen sa teksturama

Microsoft radi na touchscreen zaslonima koji nisu samo flat, kakve vidimo na smartphonima ili tabletima, već će se zaslon podiže i mjenja oblik kako bi simulirao objekte i teskture u raznim aplikacijama.

U svojoj patent aplikaciji, Microsoft je istaknuo da cijela stvar funkcionira na temelju malih plastičnih piksel ćelija koje se pomiču iznad površine touchscreena kako bi mjenjale oblik i simulirale razne teksture.

Dok se Microsoft “zabavlja” razvijanjem svoje touchscreen tehnologije, The Redmond, tech kompanija ističe kako traži način korištenja UV zraka u novom touchscreen zaslonu sa teksturama.

Takvi UV osjeljtivi zasloni mogli bi mjenjati oblik na temelju svjetlosnih valova koji padaju pod određenim kutem na zaslon.

Erez Kikin-Gil iz Microsofta, napisao je u izvješću da se ova tehnologija neće koristiti u smartphonima ili tabletima, već na tzv. “cofee-table-sized” računalima, poznatijim pod nazivom Surface. Ti tableti obično se prodaju školama i poduzećima i cijena im iznosi 5,000$.

Via [LATimes]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti