Microsoft predstavio novi AI alat koji će pomoći korisnicima u korištenju Worda, Excela, Outlooka...

Otkako su predstavili tražilicu Bing pogonjenu umjetnom inteligencijom, u Microsoftu ne prestaju s integracijom AI tehnologije u sve više svojih proizvoda. Sad su predstavili i novi AI alat - Microsoft 365 Copilot.

Branimir Vorša | 17.03.2023. / 12:07

Microsoft i GPT tehnologija
Microsoft i GPT tehnologija (Foto: Afp)

Microsoft je predstavio Microsoft 365 Copilot, novi AI alat u njihovoj kolekciji aplikacija, uključujući Excel, PowerPoint, Word i druge. Microsoft je u objavi na blogu poručio da će novi AI alat povećati kreativnost i produktivnost.

Predstavljanje tog novog alata potpomognutog umjetnom inteligencijom dolazi svega dana nakon integracije umjetne inteligencije sa njihovom tražilicom Bing i web preglednikom Edge.

ChatGPT Stigla velika nadogradnja za ChatGPT, kreatori tvrde da će sad manje "halucinirati"

Copilot vam daje prvi nacrt za uređivanje i ponavljanje, štedeći sate u pisanju, pronalaženju izvora i vremenu uređivanja. Ponekad će Copilot biti u pravu, drugi put korisno u krivu, ali uvijek će vas dovesti korak naprijed, opisao je rad novog alata u Wordu Jared Spataro, izvršni potpredsjednik Microsofta.

Ipak, problem je što generativne AI tehnologije mogu stvoriti nacrte dokumenata ili e-poruka koje su korisne, ali su također sklone problemima poput "halucinacija", izmišljenih odgovora koji zvuče uvjerljivo, ali su netočni.

Microsoft 365 Copilot također će moći napraviti PowerPoint prezentacije i Excel vizualizaciju podataka s upitom, dodaje Spataro. Također će izraditi nacrt odgovora e-poštom i sažeti dugačku prepisku e-pošte u Outlooku.

Microsoft 365 kopilot trenutno testira 20 partnera, a široj javnosti će biti dostupan u narednim mjesecima, poručuju iz Microsofta u zasebnoj objavi na svom blogu. Tehnološki div također je najavio i Business Chat, koji će isto tako koristiti AI u Microsoftovim aplikacijama za prikupljanje informacija i njihovo vraćanje kao odgovor na pisani upit.

Ured Kada je umjetna inteligencija zaprijetila ljudima, oni su postali - kreativniji

Microsoft je, od predstavljanja novog Binga potpomognutog umjetnom inteligencijom, obećao integrirati AI u više svojih proizvoda. Oni su među brojnim tvrtkama koje se utrkuju u uvođenju novih AI mogućnosti u svoje usluge.

Google je ranije ovog tjedna rekao da dodaje AI alate u svoje aplikacije Workspace, uključujući značajke generativnog pisanja u Gmailu i Google Dokumentima.

I Meta eksperimentira s AI-pokretanjem chata na WhatsApp-u i Messengeru, a Grammarly pokreće AI značajku za izradu e-poruka, objava na društvenim mrežama i više.

Microsoft je isto tako u utorak potvrdio da Bing već koristi OpenAI GPT-4 tehnologiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti