Veliki uspjeh zabilježila je tvrtka Microsoft sa svojim motion-control uređajem Kinect. U prvih je 60 dana prodano 8 milijuna uređaja, a sada Microsoft priprema službene drivere i SDK.

Svjedoci smo mnogobrojnih Kinect hackova, između kojih su ideje inspirirane Minority Reportom, te su čak uspjeli pokrenuti Kinect na Mac OS X-u. Microsoft je na to izjavio kako su ostavili USB konekciju otvorenu radi dizajna?!

No izgleda kako hakere to i ne brine previše pa su tako Kinect podigli na još višu razinu, recimo onu iz videa ispod koja prikazuje dosad najpreciznije upravljanje Kinectom u raznim situacijama.

WinRumors doznali su kako Microsoft priprema službene drivere i Software Developer Kit (SDK) za WIndowse koji bi trebali sitći u narednim mjesecima i koji će omogućiti programerima treće strane kako bi izradili svoje ideje spajanjem Kinecta na PC. Steve Ballmer -- CEO Microsofta, na CES 2011 najavio je kako će Kinect za PC službeno objaviti u 'pravo vrijeme'.

Očekuje se kako će Microsoft podršku za Kinect imati u sljedećoj inačici Windowsa te kako bi ove geste mogle biti način kontrola u novim WIndowsima 8. To dokazuju slidovi koji su procuiri od zaposelenika HP-a, gdje je vidljiva intergracija Kinecta, Windows App Store i brzo podizanje Windowsa (koje su ujedno i obećali), piše WinRumors.

Photo [Flickr]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju