Microsoft želi postati ozbiljan igrač na tržištu pametnih telefona

Microsoft je za kraj ove godine planirao predstaviti novu generaciju svojeg telefona s dva ekrana, no čini se kako su se ti planovi promijenili.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.01.2023. / 10:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok su se mobilni proizvođači polako počeli okretati telefonima sa savitljivim ekranima, Microsoft je prije nekoliko godina predstavio vlastiti smartphone koji ima - dva ekrana. Krajem 2021. godine kompanija je predstavila i drugi model Surface Duo, a za ovu su godinu planirali novu verziju telefona s dva ekrana. No, prema posljednjem izvještaju koji su prenijeli tehnološki mediji, ekipa iz Microsofta predomislila se oko tih planova te je odustala od daljnjeg razvoja takve vrste uređaja.

Slika nije dostupna Kad jedan ili dva nisu dovoljna: Microsoft patentirao telefon s tri ekrana

Umjesto modela Surface Duo 3 Microsoft je odlučio pratiti trendove na tržištu pametnih telefona i predstaviti smartphone sa savitljivim ekranom. Nakon godina eksperimentiranja i razvoja prototipova čini se kako su u kompaniji napokon zadovoljni napravljenim te je vrijeme da krenu u osvajanje tržišta savitljivih telefona.

Na tom je tržištu konkurencija sve veća i ove godine dodatno bi je trebao zaoštriti i Google, a svoje planove ima i Apple, no za iPhone Foldable trebat ćemo sačekati još koju godinu (navodno bi njihov prvi savitljivi mobilni uređaj čak mogao biti iPad, a ne iPhone).

Što se Microsofta tiče, neki konkretni detalji o njihovu telefonu nisu poznati, tako da nije jasno hoće li to biti uređaj koji će se otvarati poput Samsungova Folda (što se čini vjerojatnije) ili će to biti preklopni smartphone u stilu Samsungova modela Flip. Izvori povezani s tvrtkom kažu kako njezini šefovi razmišljaju i o novim modelima pametnih telefona koji rade na Androidu, pored savitljivog telefona.

Slika nije dostupna Microsoft predstavio nova računala i smartphone s dva ekrana

Također, u planu su i poboljšanja softvera kako bi se njihovo mobilno sučelje bolje razlikovalo od brojnih drugih Androida, a u okviru inicijative "Perfect Together" žele bolju povezanost i iskustvo povezivanja između njihovih računala i Microsoftovih telefona koji rade na Androidu na sličan način kao što je to Apple napravio s Macovima i iPhoneom.

Izvor: Windows Central


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti