Mislite da se izvrstan vozač? Ova aplikacija pokazat će vam je li to baš tako

Inicijativa unutar LaqoPreventa koja potiče odgovornu vožnju posebno je važna jer je Hrvatska visoko u crnim statistikama u broju prometnih nesreća.

Martina Čizmić | 23.03.2021. / 14:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bez obzira na to koliko godina iskustva za volanom imate, teško da možete reći da ste savršeni vozač koji poštuje baš sva prometna pravila. Htjeli mi to priznati ili ne, ali na to kakvi smo vozači utječe cijeli niz stvari - od trenutnog raspoloženja, uvjeta na cesti, pa do automobila koji vozimo. 

No, koliko ste zaista dobar vozač? Upravo vam to može otkriti nova opcija u aplikaciji LAQO osiguranja - LaqoPrevent. 

Kako je istaknuto na prezentaciji ovog programa, radi se o programu prevencije koji uz pomoć naprednih tehnologija promiče i nagrađuje odgovorno ponašanje i smanjenje rizika u okruženju. Točnije, koristi telematiku, napredno tehnološko rješenje koje u primjeni omogućuje pojedincima da analiziraju i korigiraju svoje ponašanje u prometu. Ova tehnologija prati način vožnje, prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela tijekom vožnje. Program nagrađuje dobre vozače pa će korisnicima s najboljim ocjenama biti omogućena ekskluzivna dodatna pokrića prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa provodit će se i niz izazova i natječaja kojim će se korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju.

Inicijativa unutar LaqoPreventa koja potiče odgovornu vožnju posebno je važna jer je Hrvatska visoko u crnim statistikama u broju prometnih nesreća. Već godinama, Hrvatska ima upola veću smrtnost na cestama od EU prosjeka. Najčešći uzroci nesreća su brzina, alkohol, nevezanje pojasa i upotreba mobitela tijekom vožnje. U statistici nesreća iz 2020. iskače i podatak da su većinu nesreća prouzročili mladi vozači.

Pokretanjem ovog jedinstvenog programa prevencije temeljenog na naprednim tehnologijama, LAQO ponovo potvrđuje status najjačeg digitalnog branda u svijetu osiguranja. Od kada je lansiran, LAQO je hit na osigurateljnom tržištu, a reakcija korisnika najbolja su potvrda da na tržištu postoji snažna potreba za naprednim digitalnim rješenjima. LaqoPrevent programom odlazimo korak dalje i doprinosimo podizanju ukupne razine sigurnosti u društvu. Promovirat ćemo i nagrađivati odgovorno ponašanje u svim aspektima života, počevši sada sa sigurnosti u prometu, poručuje predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Davor Tomašković.

Direktorica sektora za digitalni razvoj u CO, Ana Zovko naglasila je kako je sudjelovanje u LaqoPreventu u potpunosti dobrovoljno, a podaci koji se prikupljaju vidljivi su samo korisniku na njegovom pametnom telefonu. Trenutno je ova opcija dostupna samo privatnim korisnicima koji imaju ugovoreno Laqo osiguranje putem Croatia osiguranja, no u planu je i daljnje širenje usluga. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti