Mladi Nigerijac napravio dron od otpada pa dobio neočekivani poziv

Bolaji Fatai (21) nikada nije kročio nogom u zrakoplov, no to ga nije spriječilo u nakani da od otpada napravi vlastiti model letjelice na daljinsko upravljanje i vine ga u nebo nad kaotičnim nigerijskim komercijalnim središtem Lagosom.

Hina | 20.04.2023. / 14:16

Dron (Foto: Getty Images)

Unatoč oblačnome i vjetrovitom danu avion s jednim propelerom uspio je izdržati bočne udare vjetra visoko nad pješčanim nogometnim igralištem, nakon čega se nisko obrušio iznad glava promatrača u Oworonshokiju, siromašnoj četvrti na istoku grada u kojemu Fatai živi.

Propeler i daljinski upravljač kupio je u trgovini, ali je trup, krila, rep i ventralnu peraju konstruirao od komada recikliranog stiropora s odlagališta otpada te ih je pričvrstio ljepljivom trakom. Raspon krila njegova aviona je oko jedan metar.

NLO snimljen kamerom američkog vojnog drona na Bliskom istoku VIDEO i FOTO Pentagon otkrio snimku NLO-a koji je snimio američki vojni dron iznad Bliskog istoka

Robopas vatrogasac u New Yorku Urušenu garažu u New Yorku pregledavao dalmatiner, vatrogasac i još k tome - robopas

Ovim sam se hobijem počeo baviti kad sam imao sedam godina. Prikupljao sam neke predmete i radio na manjim projektima. I uvijek osjećam ushit kada ugledam zrakoplov kako leti, rekao je Reutersu ovaj 21-godišnjak.

Fataijev hobi uskoro bi se mogao pretvoriti u nešto više i ostvariti njegove dječačke snove.

Naime, tehnološka tvrtka ponudila mu je stažiranje, što je važan prvi korak prema ostvarenju njegove želje da postane zrakoplovni inženjer.

S obzirom na to da naša zemlja spada u one nerazvijene, nadam se da ću postati dio tima koji će raditi na njezinu razvoju tako što će iskoristiti moju tehnologiju dronova, kazao je s neskrivenim ponosom. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti