Već se dugo upozorava kako ne bi trebalo ostavljati mobilne telefone na punjenju tijekom noći ili bez nadzora. Da to može imati i smrtne posljedice, pokazao je posljednji slučaj iz Tajlanda.

Mladi gamer Sastra Mo-in obožavao je igrati videoigre na svojim mobilnim uređajima. Često je provodio sate ležeći u krevetu i igrajući dok su mu se uređaji punili.

No, kako javljaju tajlandski mediji, to ga je stajalo života. Mladog je gamera mrtvog pronašla njegova teta. Kako je ispričala medijima, Sastra Mo-in ležao je nepomično u krevetu, a na produžnom kabelu, u koji su bili uključeni njegovi pametni telefoni, bili su vidljivi tragovi paleži.

Pretpostavlja se, jer istraga još traje, da je mladog gamera ubio strujni udar do kojeg je došlo dok je punio mobilni telefon i držao ga u ruci.

Njegova smrt dogodila se samo nekoliko dana nakon što je u Kazahsatnu poginula 14-godišnja djevojka. Vjeruje se da je ona poginula nakon što je eksplodirao telefon koji je držala na jastuku dok je spavala.

Prema izvještajima iz kazahstanskih medija, Alua Asetkyzy Abzalbek u krevetu je slušala glazbu sa svog telefona, kad je došlo do eksplozije koja joj je nanijela teške ozljede glave, od kojih je i preminula.

I u jednom i u drugom slučaju vjeruje se da je došlo do pregrijavanja uređaja tijekom punjenja te do eksplozije baterije.

Iako su to izdvojeni slučajevi, mogu poslužiti kao upozorenje. Nemojte koristiti pametni telefon dok je na punjenju i nemojte ga ostavljati da se puni tijekom cijele noći.

Većina danas dostupnih mobilnih telefona može u potpunosti napuniti bateriju za nekoliko sati te nije potrebno puniti ih cijelu noć.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju