Ovaj zanimljivi hackaton trajao je puna 24 sata, prvo mjesto je „ganjalo“ ukupno 12 timova, a glavna nagrada odlazi u ruke programerskog SDK tima...

Mladi Splićani najbolje su odradili zadatak, izradu aplikacije za prikupljanje podataka na terenu, nakon hackatona, svoju su aplikaciju dodatno predstavili u završne tri minute, koliko su svi timovi imali na raspolaganju za uvjeravanje stručnog žirija kako je baš njihov projekt najbolji. Žiri je iunače bio sastavljen od predstavnika International Medical Corpsa, Micosofta, Mailjeta i Mashablea. SDK je tako osvojio prvo mjesto i nagradu u iznosu 5000 američkih dolara, drugo mjesto i 3000 USD odlazi timu Raptori, dok je treće mjesto i 2000 USD osvoji tim IEP. Novčana nagrada, iako doista respektabilnog iznosa, nije jedino što će ovim mladim ljudima otvoriti mogućnost građenja poslovnog uspjeha, naime sva ti tima će imati prigodu predstaviti svoje projekte na Shift konferenciji koja se održava 6. lipnja u Splitu.

Ako se zna da će konferenciji prisustvovati više od 1000 sudionika, a tu će biti i neki od najutjecajnijih ljudi iz IT industrije, odnosno predstavnici vodećih medija iz ove branše, Entrepreneura, Msaashablea, The Next Weba i ostalih onda je jasno o kakvoj se prilici radi. Shift Hackaton je održan pod pokroviteljstvom International Medical Corpsa, a u organizaciji splitskih tvrtki Profico, Procedo i Locastic. Shift konferencija powered by Vip održava se drugu godinu za redom, a ove godine je glavni pokrovitelj Splitsko-dalmatinska županija. Konferenciju su uz Županiju, Vip, International Medical Corps podržali i Splitska Banka, Američko Veleposlanstvo i brojni drugi sponzori. Riječ je, nema dvojbe, o jednom od najvažnijih događaja ove vrste, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji, čime uspjeh mladog splitskog SDK tima dodatno dobiva na težini. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju