Moderno izdanje legende iz prošlog stoljeća: Predstavljen Lamborghini Countach LPI 800-4

Povodom 50. godišnjice predstavljanja legendarnog Countacha Lamborghini je pripremio njegovu modernu verziju - hibrida koji će biti dostupan samo u 112 komada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2021. / 11:00

Ne postoji puno osoba koje, čak i ako nisu ljubitelji automobila, neće okrenuti glavu ili barem poviriti kada pored njih prođe Lamborghini. Legendarni brend simbol je snage, moći i statusa te u njemu mogu uživati samo oni jako dubokog džepa pa nije čudo da je postao i omiljeni automobil za dio kriptobogataša koji su se obogatili na bitcoinu.

Slika nije dostupna Lamborghini radi velik zaokret: Maksimalna brzina i zvjersko ubrzanje za njih postaju nevažna statistika, evo što im je sad u fokusu

Prošli tjedna ova je talijanska kompanija predstavila je modernu verziju legendarnog Countacha, superautomobila u kojem su uživali bogataši u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća. S novim modelom Lamborghini želi proslaviti pedeset godina od kada je predstavljen Countach te će biti dostupan kao ograničena serija. Novi model nazvan je Countach LPI 800-4 te je zadržao neke dizajnerske crte kao i originalni model, no jasno kako je u potpunosti prilagođenim modernim vremenima.

Izvršni direktor kompanije Stephan Winkelmann prilikom predstavljanja rekao je kako novi Countach prikazuje tradiciju kompanije koja uvijek gleda prema naprijed i istražuje novi dizajn i tehnologije, slaveći pri tome DNA tog brenda.

Pokreće ga 6,5-litreni V12 motor, no novost u odnosu na originalni model jest što je riječ o hibridu te ima dodatni električni 48-voltni električni motor. Automobil ima pogon na sva četiri kotača, a zahvaljujući više od 800 KS, Countach do 100 km/h ubrza za samo 2,8 sekundi, do 200 km/h za 8,6 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 355 km/h. Iako se ne može usporediti s Neverom, riječ je zaista o fantastičnim performansama.

Slika nije dostupna Xiaomi i Lamborghini udružili snage i napravili pravu malu električnu jurilicu

Hibridni sistem koji se koristi u ovom automobilu Lamborghini je već predstavio u modelu Sian i tvrde kako mogu izvući tri puta više snage u odnosu na litij-ionsku bateriju iste težine. Ako razmišljate o kupovini ovog Lamborghinija, treba spomenuti kako će se u prodaji tijekom prvog kvartala sljedeće godine naći samo 112 komada, a njegova cijena nije objavljena, no za pretpostaviti je da klijenteli koja namjerava kupiti takav automobil cijena i nije toliko bitna.

Izvor: Lamborghini
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti