Obično se igranje na računalu tretira kao nešto loše, pogotovo kada su u pitanju djeca ili tinejdžeri, ali i za sve ostale dobne skupine uvriježeno je mišljenje kako su igre štetne, iako to i nije baš tako. 

Prije svega, potrebna je umjerenost, baš kao u svemu, jer pretjerivanje vodi u ovisnost, ali sve je više činjenica koje ukazuju kako igranje na računalu može biti korisno. Ako pogodite pravu mjeru, možete, uvjetno rečeno, postati "pametniji", podignuti razinu koncentracije, poboljšati memoriju, percepciju detalja i još podosta toga. Ekipa sa YouTube kanala AsapSCIENCE koja i inače producira vrlo zanimljive materijale, vezane uz znanstvene (ne)istine, ovoga puta se pozabavila upravo ovom tematikom.

Pritom nije riječ o pukim nagađanjima, nego o čistim faktima, koji doista pobijaju tezu kako su efekti igranja dominantno štetni. Dapače, u videu su predstavljeni i kratki testovi koji će analizirati ponašanje igrača, odnosno njihovu moć zapažanja. Uostalom, najbolje je da pogledate video i zaključite sami, ali na kraju se uvijek morate držati one da je umjerenost jamstvo uživanja, baš kao što je pravi balans put prema "pameti"...