Moskovska policija zaplijenila batmobil jer nije ispunjavao sigurnosne standarde

Automobil, naime, nije izrađen u tvornici, nije prošao tehnički pregled i nije registriran.

Martina Čizmić | 27.02.2020. / 11:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Moskovska policija zaplijenila je automobil dizajniran po uzoru na vozilo stripovskog junaka Batmana.

Vozilo izrađeno po uzoru na ono iz filma ''Batman protiv Supermana'' zaplijenjeno je u središtu glavnoga grada Rusije zbog bojazni da ne ispunjava sigurnosne standarde, piše BBC.

Automobil, naime, nije izrađen u tvornici, nije prošao tehnički pregled i nije registriran. Nakon detaljnog pregleda prometna policija udaljila je vozilo s ceste. Njezin glasnogovornik kazao je da ni dimenzije automobila ne ispunjavaju propisane kriterije.

Neimenovani vlasnik ima 32 godine i živi u Moskvi. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je napravio tri prekršaja. Tereti ga se za to što automobil nema potrebnu dokumentaciju, jer su mu dimenzije veće od dopuštenih i jer ima neke karakteristike koje nisu dopuštene u prometovanju.

Nedavno je sličan automobil svojedobno prodan na ruskoj stranici Auto.ru., a iz Sjedinjenih Država, po pisanju medija, jedan je batmobil izvezen u Rusiju 2018.

U Rusiji mu je unaprijeđena elektronika, a po pisanju ruskoga portala RBC, prodajna cijena iznosila je 840.000 dolara. Ime kupca nije otkriveno.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti