'Moti': Jednostavan uređaj koji će promijeniti vaš život

Tehnološke inovacije u današnje su vrijeme sve složenije, a cilj im je da poboljšaju našu efikasnost i organiziranost kako bismo se bolje suočavali sa izazovima suvremenog života.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.04.2015. / 09:10

'Moti': Jednostavan uređaj koji će promijeniti vaš život

Tehnološke inovacije u današnje su vrijeme sve složenije, a cilj im je poboljšanje naše efikasnosti i organiziranosti kako bismo se bolje suočavali sa izazovima suvremenog života.

Kayla Matheus, izumitelj malog desktop uređaja pod nazivom 'Moti', smatra da bitne stvari možemo naučiti na puno brži i jednostavniji način, a isti je slučaj i sa dobrim navikama.

Njen izum na suptilan način potiče ljude kako bi ispunili svoje obaveze, a zamišljen je na način da stoji na vašem radnom stolu, svijetli i po potrebi vibrira kako bi vas podsjetio na bitne stvari.

Kayla razvija 'Moti' od jeseni prošle godine, kao eksperimentalni program kojeg djelimično sponzorira Google, kao dio njihovog programa koji pomaže dizajnerima da stvaraju i lansiraju svoje projekte.

'Moti': Jednostavan uređaj koji će promijeniti vaš život

Iako ovaj uređaj još uvijek nije dostupan na tržištu, možete se prijaviti i biti jedan od 50 beta korisnika koji će imati priliku da ga isprobaju prvi, a na tržištu bi se trebao pojaviti krajem ljeta.

Ovaj vrlo zanimljiv uređaj možete koristiti za što god želite. Potrebno ga je samo staviti na vidljivo mjesto, gdje će svijetliti različitim bojama, a svaki put kad obavite određeni zadatak trebate kliknuti na jedini gumb koji na njemu postoji. Nakon toga uređaj će vibrirati i 'cvrkutati' kako bi obilježio vaše dostignuće i kako bi vas potaknuo na daljnji rad.

Kayla vjeruje da je problem s velikim brojem obaveza odloženo zadovoljstvo jer se rezultati vide tek kasnije. Međutim, ‘Moti’ će svaku izvršenu obavezu proslaviti zajedno s vama.

'Moti': Jednostavan uređaj koji će promijeniti vaš život

"Uređaj 'Moti' napravljen je prema pretpostavci da su za razvijanje određenih navika potrebne tri stvari: okidač, rutina i nagrada", objasnila je kreatorica Kayla.

Dizajn samog uređaja možda djeluje jednostavno, ali je namjenski osmišljen i može pružiti nešto drugačije od nosivih ultra modernih uređaja poput iPhone sata i sličnih uređaja. Za razliku od drugih uređaja, ‘Moti’ je teško ne zamijetiti, kako zbog njegovog simpatičnog dizajna, tako i zbog samih njegovih karakteristika.

Foto: Pinterest

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti