Motorola priprema treću generaciju savitljivog Razra

Generalni menadžer Lenova putem Weiba najavio je treću generaciju Motorolina savitljiva telefona Razr.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.12.2021. / 09:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih dana ove godine Oppo i Huawei predstavili su nove modele svojih savitljivih telefona, a za početak 2022. isto je najavio i Honor. Glasine koje ovih dana kruže mrežom govore da bi i Motorola uskoro mogla predstaviti novi model svog telefona s fleksibilnim zaslonom.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 10 Veliki porast prodaje savitljivih telefona

Dok je za Oppo i Honor ovo prvi ulazak na tržište savitljivih telefona, Motorola je svoj prvi model (Razr) predstavila još 2019. godine, a naknadno su predstavili i novu generaciju s hardverskim poboljšanjima i podrškom za 5G. Usprkos osjećaju nostalgije i podsjećanju na legendarni Razr s početka ovog tisućljeća, savitljivi model nije privukao veliki interes korisnika kojima je taj uređaj bio preskup, uz tehnologiju koja nije bila usavršena.

U ovoj kompaniji nadaju se kako će treća ipak biti sreća pa trenutačno razvijaju model s kojim će krenuti u novu borbu za osvajanje tržišta na kojem je Samsung postavio visoku ljestvicu. Njihov model Galaxy Z Flip dolazi s još izdržljivijim ekranom, snažnim hardverom, ali i klasičnom cijenom za premium telefon od tisuću dolara. Ta cifra, naravno, nije mala, no ipak je riječ o pristupačnijem iznosu u odnosu na ranije predstavljene uređaje s fleksibilnim zaslonima.

Informacije o ovom telefonu na Weibu je objavio generalni menadžer Lenova Chen Jin (Lenovo upravlja Motorolinim odjelom pametnih telefona). On je napisao kako će novi Razr imati bolji procesor, bolje sučelje, kao i “dotjeran izgled”. Što će to značiti u praksi, tek ćemo vidjeti, no jasno je kako možemo očekivati telefon s modernim hardverom i još boljim i izdržljivijim ekranom u odnosu na prethodne verzije.

Slika nije dostupna Nova generacija savitljivog Razra sada ima podršku za 5G

Naravno, za uspjeh na tržištu od velike važnosti bit će i cijena i pitanje je hoće li Motorola u tom pogledu pratiti Samsung i predstaviti uređaj koji će biti cjenovno prihvatljiv.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti