Musk najavio da će Tesle uskoro moći razgovarati s pješacima na cesti

S obzirom na to da je riječ o Musku, očekuje se da će Tesle postati i izvor zabave i za vozača, i za sve pored kojih prođu pričajući koješta.

Branimir Vorša | 13.01.2020. / 09:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vlasnici Teslinih automobila uskoro bi mogli dobiti novu značajku na svojim električnim ljubimcima na četiri kotača. Elon Musk najavio je da bi Tesle uskoro mogle i "razgovarati" s pješacima putem vanjskih zvučnika.

Tesle će uskoro moći razgovarati s ljudima, ako želite. Ovo je stvarno, poručio je Musk objavom na Twitteru.

Naravno, vaš će auto moći i prdnuti u njihovu generalnom smjeru, dodao je Musk. Time se referirao na scenu iz legendarnog filma Monthy Python i Sveti gral u kojoj vitez sa zidina vrijeđa neprijatelja odgovarajući na njihove prijetnje riječima "prdnem u vašem generalnom smjeru".

Tesla Kanadski vozač uključio autopilot u Tesli i zaradio kaznu za neopreznu vožnju jer se brinuo za svoje zdravlje

Slika nije dostupna Musk "striptizom" na pozornici predstavio prve Tesle "made in China"

Musk nije pojasnio kako bi nova tehnologija trebala točno raditi. Nije jasno hoće li se Teslini automobili izravno obraćati pješacima oko sebe ili će ipak biti riječ o automatiziranim porukama (prilikom parkiranja i slično).

Bilo kako bilo, najavljeni novitet bio bi još jedna dobrodošla sigurnosna nadogradnja, a vozačima ne bi bilo potrebno trubiti ili spuštati prozor kako bi "porazgovarali" s pješacima.

Isto tako, budući da je riječ o Musku, očekuje se da će Tesle svojom mogućnošću govora postati i izvor zabave i za vozača, i za sve pored kojih prođu pričajući koješta.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti