Vlasnici Teslinih automobila uskoro bi mogli dobiti novu značajku na svojim električnim ljubimcima na četiri kotača. Elon Musk najavio je da bi Tesle uskoro mogle i "razgovarati" s pješacima putem vanjskih zvučnika.

Tesle će uskoro moći razgovarati s ljudima, ako želite. Ovo je stvarno, poručio je Musk objavom na Twitteru.

Naravno, vaš će auto moći i prdnuti u njihovu generalnom smjeru, dodao je Musk. Time se referirao na scenu iz legendarnog filma Monthy Python i Sveti gral u kojoj vitez sa zidina vrijeđa neprijatelja odgovarajući na njihove prijetnje riječima "prdnem u vašem generalnom smjeru".

Musk nije pojasnio kako bi nova tehnologija trebala točno raditi. Nije jasno hoće li se Teslini automobili izravno obraćati pješacima oko sebe ili će ipak biti riječ o automatiziranim porukama (prilikom parkiranja i slično).

Bilo kako bilo, najavljeni novitet bio bi još jedna dobrodošla sigurnosna nadogradnja, a vozačima ne bi bilo potrebno trubiti ili spuštati prozor kako bi "porazgovarali" s pješacima.

Isto tako, budući da je riječ o Musku, očekuje se da će Tesle svojom mogućnošću govora postati i izvor zabave i za vozača, i za sve pored kojih prođu pričajući koješta.

Izvor: Engadget