Musk se pohvalio brojem proizvedenih automobila, ubrzo mu stigao odgovor konkurencije

Musk se pohvalio kako su u tjedan dana uspjeli napraviti 7 tisuća automobila – iz Forda su im odgovorili kako oni toliko automobila proizvedu u samo četiri sata.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.07.2018. / 17:17

Elon Musk (Foto: AFP)
Elon Musk (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon dugo vremena, puno problema, probijenih rokova, požara u tvornici te nagađanja o bankrotu, prije nekoliko dana Elon Musk i Tesla napokon su ispunili svoj cilj te je kompanija uspjela proizvesti pet tisuća komada Modela 3 u tjedan dana. Pored Modela 3, prošlog tjedna proizvodnja drugih modela (Model S i X) dosegla je dvije tisuće tako da je ukupan broj automobila koje su proizveli tijekom prošlog tjedna iznosio 7 tisuća, što je rekord za ovu kompaniju. 

Elon Musk s Tim se brojkama pohvalio i na Twitteru, na kojem je napisao: 7 tisuća automobila, 7 dana i, uz dva srca, dodao Tesla Team. Njegovu su objavu brojni korisnici mreže lajkali, dijelili i komentirali, a šef Forda za Europu, Bliski istok i Afriku Steve Armstrong iskoristio je Muskovu objavu za malo trolanja. Naime, citirajući Muskov komentar, napisao je: 7 tisuća automobila, oko četiri sata te je također između dva srca napisao Ford Team.

Na ovaj način Armstrong je Musku vratio za jedan prošlotjedni komentar – govoreći o stanju u Tesli, svim problemima u kompaniji i spavanju u tvornicama kako bi ispunio planirani plan proizvodnje, Musk je rekao kako je u njegovoj kompaniji ipak vladaju pozitivne vibracije i energija je dobra, za razliku od Forda, gdje je kao u mrtvačnici.

Njegov komentar, naravno, nije dobro sjeo niti drugim ljudima u Fordu te je, osim Armstronga, reagirao i potpredsjednik komunikacije kompanije Mark Truby koji je prošlog tjedna na Twitteru poručio kako nema sumnje da je vibracija dobra u Teslinu improviziranom šatoru, no kaže da nije loše niti u njihovoj tvornici, u kojoj svake 53 sekunde s proizvodne trake silazi novi model vrhunskog i tehnološki naprednog automobila F-150.

Izvor: CNBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti