Musk se pohvalio zaradom Tesle u drugom kvartalu pa opleo po Appleu: "Mi ne gradimo zazidani vrt"

Šef Tesle Elon Musk kritizirao je Apple zbog njihove zatvorenosti, ali i baterija u njihovim uređajima.

Branimir Vorša | 27.07.2021. / 15:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk Apple ne spominje prvi put javno te otvoreno govori ono što misli. Tako je primjerice, dok je Tesla bila u ranoj fazi proizvodnje Modela 3, Musk otkrio da mu šef Applea Tim Cook nije ni odgovorio kad mu je ponudio prodaju svoje tvrtke. Naime to je bio dosta težak period za Teslu, odnosno "crni dani" kako je sam Musk priznao.

Kako su stigli najnoviji podaci o zradi Tesle u drugom kvartalu, sad je i puno jasnije kako ta kompanija stoji s profitom, dionicama ali i gubicima. S tim u vezi, tesla je u drugom kvartalu zaradila 1,1 milijardu dolara, što je 660 milijuna dolara više od onog što su sami očekivali.

Kad je riječ o gubicima, kompanija bilježi jedino gubitak na ulaganju u bitcoin, obzirom da je na njihovu objavu da ga više neće primati kao platežno sredstvo, ta kriptovaluta, zajedno s ostatkom kripto tržišta dramatično izgubila na vrijednosti.

No, govoreći o zaradi Tesle u drugom kvartalu 2021. godine, Musk se osvrnuo i na druge stvari, poput Applea, primjerice. Apple je, podsjetimo, dao naznake da i oni žele ući na tržište električnih vozila.

Naime na upit o otvaranju Tesline mreže superpunjača i električnim automobilima drugih proizvođača, Musk je na zub uhvatio upravo Apple. On je usporedio protokol svoje tvrtke s onim Applovim, na način da je rekao kako Tesla ne želi stvoriti zazidani vrt. Pohvalio se time da njegova kompanija ima viziju potpore adventu održive energije.

Musk je Apple izrijekom spomenuo tek nakon toga, kroz lažno nakašljavanje u kojem mu je "izletila" riječ Apple.

Pojam zazidanog vrta popularan je način opisa sustava, odnosno kontrole koju Apple nameće na svojem tržištu mobilnih aplikacija.

Nakon još jednog upita Teslinom lancu dobavljača, Musk je opet na zub uzeo Apple i rekao da div iz Cupertina i dalje koristi isključivo baterije od kobalta, dok Tesla koristi tek manji postotak tih baterija.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti