Musk se predomislio: Nastavit ćemo financirati Ukrajinu unatoč tome što Starlink gubi novac

Najbogatiji čovjek svijeta još je jednom napravio potpuni zakret u odlučivanju. Prvo je rekao da SpaceX više ne neće besplatno davati Starlink uslugu Ukrajini, no nakon puno halabuke čini se da se predomislio pa rekao da će tvrtka nastaviti davati uslugu Ukrajini i dalje besplatno.

Hina | 15.10.2022. / 22:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk rekao je u subotu da će njegova raketna kompanija SpaceX nastaviti financirati svoju internetsku uslugu Starlink u Ukrajini, dan nakon što je rekao da si to više ne može priuštiti.

Dovraga s tim … iako Starlink i dalje gubi novac i druge tvrtke dobivaju milijarde dolara poreznih obveznika, mi ćemo samo nastaviti financirati ukrajinsku vladu besplatno, napisao je Musk u statusu na Twitteru.

Nije jasno je li Muskova ponuda iskrena ili je to bilo sarkastično. SpaceX nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Musk je u petak rekao da SpaceX ne može neograničeno financirati Starlink u Ukrajini. Ta je usluga pomogla civilima i vojsci da ostanu online tijekom rata s Rusijom.

Tu je izjavu dao nakon medijskog izvješća da je SpaceX tražio od Pentagona da plati donacije Starlinka. Milijarder se sukobio na internetu s ukrajinskim dužnosnicima oko mirovnog plana koji je iznio, a za koji Ukrajina kaže da je previše velikodušan prema Rusiji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti