Musk "zapalio" Twitter objavom memea na temu cjepiva: "800.000 Amerikanaca je mrtvo, ti prokleti idiote"

Muskova objava na Twitteru u kojoj kritizira obje strane u debati oko cijepljenja, izazvala je lavinu reakcija na Twitteru.

Branimir Vorša | 31.12.2021. / 09:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najbogatiji čovjek na svijetu, ekscentrični milijarder te vlasnik Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, doslovce je zapalio Twitter objavom memea koji jednako ismijava cijepljene i necijepljene ljude.

Što je točno Musk htio reći memeom koji prikazuje dva čovjeka, jednog s desecima injekcija zabodenih u tijelo i jednog bez injekcija, koji bi trebali  simbolizirati cijepljene i necijepljene ljude u pandemiji novog koronavirusa, nitko ne može sa sigurnošću reći. Iznad obojice je oblačić i ista misao koja kaže - Kako to da još nisu umrli?

Ono što se čini jest da je Musk tim memeom pokušao kritizirati obje strane debate o cjepivu i cijepljenju, zbog njihovog preozbiljnog stava oko te teme.

Musk je meme podijelio na Twitteru u četvrtak te u međuvremenu zaradio preko 300.000 lajkova, no i brojne reakcije svih mogućih vrsta, od onih osuđujućih do pozitivnih.

Molim te, nemoj to raditi, poručio je u reakciji na Muskovu objavu znanstveni edukator s YouTubea, Kyle Hill.

800.000 Amerikanaca je mrtvo, ti prokleti idiote, poručio je Musku drugi tviteraš.

Taj je tip dovoljno bogat da bude Batman ili Iron Man, no evo što smo dobili, napisao je u reakciji još jedan tviteraš.

Među reakcijama su i one koje sugeriraju da se Muskove objave moraju uzeti sa zrnom soli obzirom na njegova "predviđanja", dok se među reakcijama u konačnici našlo i onih koje hvale Muska zbog kritike usmjerene objema stranama i uz poruku njegovim kritičarima da nisu shvatili poantu šale.

Cijepljeni precjenjuju opasnost od virusa. Necijepljeni precjenjuju opasnost od cijepljenja. Kako god se uzme, oba stava su opasna i obje strane imaju pravo, ali jedina razlika između tih dviju strana jest da cijepljeni ne poštuju pravo izbora, napisao je u pozitivnoj reakciji jedan tviteraš.

Druge pozitivne reakcije pak drže da je Musk savršeno memeom dočarao obje strane.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti