Fousrquare postaje sve ozbiljnija lokacijska društvena mreža sa preko 10 milijuna korisnika, a i 500.000 poduzeća koristi njihove usluge.

Ovo je vrlo važan podatak za krajnje korisnike jer svaki od tih 500.000 poduzeća nudi nekakve popuste (specials) za checkin.

Tako su neki od primjera recimo ukoliko se checkirate u hotelsku sobu, dobivate ekstra 2h dužeg ostanka, također Appleova trgovina nudi besplatan SuperDrive za kupnju MacBook Aira, naravno ukoliko se checkirate, te postoji još mnogo raznih primjera od popusta pa do besplatnih piva ukoliko se chekcira vaših nekoliko prijatelja.

Dakle, svaki od vas koji imate male ili velike trgovine, možete potpuno besplatno otvoriti vaš račun na foursquareu za poduzeća, nakon čega ćete primiti naljepnicu koju možete staviti na vrata, kako bi ljudi bili upućeni u vaše popuste prilikom checkina, te tim načinom dovoditi nove kupce.

Jedan od vrlo dobrih primjera već su uvele neke hrvatske trgovine kao što su ShoeBeDoo, te Konzum i Tisak koji nude za svakih 5 checkina popust od 50kn, odnosno kupon od 50kn za sve knjige, glazbu, igre i ostale multimedijalne proizvode.

Imate foursquare? Pratite ZIMO i primajte savjete vezano uz vaš grad, gdje je dobra klopa, koji su dobri kafići, koje kino je dobro, gdje izaći, itd.