Na jubilarni SEMPL dolazi "izumitelj prvog računala koje spašava ljudske živote"

Na SEMPL u Portorož dolazi cijeli niz zanimljivih predavača, među njima je i "izumitelj prvog računala koje spašava ljudske živote".

Martina Čizmić | 03.09.2018. / 14:03

Konferencija SEMPL (Foto: PR) (Foto: PR)

SEMPL regionalna konferencija iz područja trendova u marketingu, medijima i komunikacijama, koja se održava u slovenskom Portorožu, ove godine slavi dvadeset godina. Ovogodišnje jubilarno izdanje održat će se 29. i 30. studenoga 2018. u portoroškom GH Bernardinu. Organizatori ponovo očekuju više od 1200 stručnjaka medijsko-komunikacijske struke iz više od deset europskih zemalja.

Osim karizmatičnog belgijskog vizionara Petera Hinssena kojeg će sudionici konferencije imati priliku slušati prvi put u regiji, u Portorož dolazi i Lon Safko, serijski inovator i izumitelj, autor književnih hitova, govornik, trener, savjetnik i prema riječima Steva Jobsa izumitelj "prvoga računala koje može spasiti ljudske živote". Safko je među ostalim autor knjiga Biblija društvenih medija (The Social Media Bible), Biblija fuzijskog marketinga (The Fusion Marketing Bible), koncepta koji je i u patentnom postopku, i Biblija inovativnog razmišljanja: kako dešifrirati kod kreativnosti (The Innovative Thinking Bible, Cracking The Creativity Code). Prvi na svijetu razvio je programe za prepoznavanje glasa i sintetiziranje glasa te automatizaciju doma s mišlju na osobe s tjelesnom invalidnošću. Na konferenciji će predstaviti koncept tzv. fuzijskog marketinga (The Fusion Marketing) koji spaja tradicionalne i digitalne alate te time omogućuje potpuno nov način rada u marketingu.

Lon Safko (Foto: PR) (Foto: PR)

Na SEMPL-u će predavanje održati i neuroznanstvenik koji savjetuje najveća svjetska poduzeća, dr. Nikolaos Dimitriadis. On više od desetljeća primjenjuje spoznaje iz područja neuroznanosti i ekonomije ponašanja u rukovođenju, marketingu, komunikaciji i obrazovanju. Dr. Dimitriadis strastveni je zagovornik komunikacije prihvatljive za mozak, sveobuhvatnog istraživanja, stalne inovacije blagovnih marki i korporativne kulture usmjerene na rezultat. Savjetovao je svjetski poznata poduzeća kao što su IKEA, Nestle, Banca Intesa Sanpaolo, Raiffeisen Bank, Coca-Cola i druga.

U Portorožu će među ostalim nadahnjivati: direktorica međunarodne prodaje pri američkom časopisu The Washington Post, Emma Winchurch-Beale, koja će se u svojem predavanju dotaknuti važnosti kvalitetnog novinarstva i predstaviti rezultate najnovijih istraživanja koji pokazuju veću učinkovitost oglasa na portalima koji nude kredibilne informacije nasuprot takozvanih “fake news” medija, američki prodajni trener, Wes Schaefer, s nadimkom "prodajni šeptač", koji će govoriti o odnosu između marketinga i prodaje (uvjeren je da je marketing samo prodaja na papiru), Simon Gosling, futurolog u poduzeću Unruly, američki stručnjak za brendiranje David Brier, viši potpredsjednik za strategiju u Outbrainu, Gilad de Vries, dr. Andrea Malgara, izvršni partner MediaPlus Group, najveće neovisne medijske agencije u Njemačkoj, i Jurgen Appelo, osnivač i direktor poduzeća Agility Scales, serijski osnivač poduzeća, uspješan poduzetnik, publicist i govornik koji se bavi ponajprije agilnošću poduzeća i kreativnim organizacijama pomaže da prežive i uspiju u 21. stoljeću.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti