Na mreži su se pojavile prve fotografije novog iPhonea

Predstavljanje nove generacije iPhonea očekujemo u rujnu ove godine, a među inim, telefoni će imati priključak USB-C.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2023. / 08:16

iPhone (Foto: Afp)

Iako je do predstavljanja nove generacije iPhonea ostalo još više od pola godine, ne samo da već sada znamo mnogo toga o opcijama koje možemo očekivati, već su se ovaj tjedan pojavile i prve slike modela iPhone 15 Pro. Treba naglasiti kako nije riječ o pravim fotografijama, već renderima nastalim na temelju grafičkog prikaza modela namijenjenog proizvođačima kućišta telefona, a koji su procurili u javnost iz jedne kineske tvrtke.

Apple Appleu je odobren patent koji otkriva kakav bi uređaj mogli predstaviti u budućnosti

Fotografije ne prikazuju nikakvu revoluciju u dizajnu, već manja poboljšanja, odnosno kako su komentirali na stranici 9to5 Mac, “prekrasnu evoluciju”.

U odnosu na njegovog prethodnika, odnosno aktualnu verziju iPhone 14 Pro, dizajn novog modela blago je zaobljeniji, a primjetni su i tanji okviri oko samog ekrana. Također, čini se kako je i izbočina kamere na modelu 15 veća što bi mogao biti znak većeg i još boljeg senzora. Veliki novitet koji dolazi s novom generacijom iPhone jest i novi priključak za punjenje i povezivanje s drugim uređajima.

Kao što je poznato, Apple se nije svojevoljno odlučio na uvođenje priključka USB-C, već je to morao napraviti pod pritiskom Europske unije i njihove odluke o standardizaciji punjača. Još jedna osjetna promjena u hardveru, iako nije potvrđena, mogla bi se odnositi na senzore osjetljive na dodir koji će se nalaziti na bočnoj strani telefona. Naime, umjesto tipki za paljenje/gašenje te pojačavanje i stišavanje koje sada morate stisnuti, s potencijalnom implementacijom ove tehnologije, bit će dovoljno samo dodirnuti bočni rub telefona na određenom dijelu kako bi se napravila željena akcija.

Slika nije dostupna Američko Ministarstvo domovinske sigurnosti upozorava korisnike da što prije nadograde softver na Appleovim uređajima

Što se tiče dimenzija i rezolucije ekrana, ona bi trebala ostati ista kao i na posljednjim modelima, a s obzirom na to da bi rubovi oko ekrana trebali biti malo manji, to znači da možemo očekivati i uređaj malo manjih dimenzija.

Kako bi mogao izgledati iPhone 15 Pro, prema renderima 3D umjetnika Iana Zelba, pogledajte na stranici 9to5Mac.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti