Na nekad službenoj stranici Grabar-Kitarović danas je... ma pogledajte sami

Kad je poziciju preuzeo aktualni predsjednik Zoran Milanović, ponovno je aktivirana domena predsjednik.hr, a predsjednica.hr je pala u zaborav. Ili možda nije?

Martina Čizmić | 23.12.2021. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kad je preuzela mjesto predsjednice Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović uvela je neke zanimljive promjene. Tako je, primjerice, službena stranica promijenila domenu iz predsjednik.hr (kojom su se koristili predsjednici prije nje) u predsjednica.hr.

Na tom su se mjestu mogle naći aktualne informacije iz Ureda predsjednice sve dok je Grabar-Kitarović bila na toj poziciji. No, kad je poziciju preuzeo aktualni predsjednik Zoran Milanović, ponovno je aktivirana domena predsjednik.hr, a predsjednica.hr je pala u zaborav.

Ili možda nije? Naime, ako danas kliknete na poveznicu predsjednica.hr, dobit ćete veoma zanimljiv sadržaj koji nema nikakve veze s uredom državnog poglavara Hrvatske, ali je zato prepun zanimljivih tekstova. Kako sami navode, to je "Portal za muškarce i žene. Vodić kroz ljubav, vezu, sport, zdravlje, znanost i još puno toga. S nama dobivate puno više od odgovora".

Pretragom baze WhoIS, koja sadrži podatke o vlasnicima domena, lako je vidjeti da je domena predsjednica.hr prešla u ruke novog vlasnika još krajem ožujka 2020., nešto više od dva mjeseca nakon što je Grabar-Kitarović otišla s Pantovčaka. Naime, internetske domene zakupljuju se na određeni vremenski period i po isteku tog perioda, ako se zakup ne obnovi, ponovno postaju dostupne za zakup drugim zainteresiranim stranama. 

Prijevara na internetu (Foto: Getty Images) Ne nasjedajte na ucjenu: Provjerite tko je točno vlasnik vaše domene

Tako je trenutačni vlasnik domene KD Capital iz bugarskog Plovdiva. Stoje li oni iza same stranice predsjednica.hr teško je reći. Naime, na samim stranicama nema nikakvih informacija o vlasniku, odnosno izdavaču, a tekstovi koje je moguće pronaći više podsjećaju na promotivne nego na medijske tekstove. 

Zanimljivo, dok je sadržaj sa službene internetske stranice očito nestao u bespućima interneta, službena stranica na Facebooku i dalje je aktivna kao službena stranica Kolinde Grabar-Kitarović.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti