Na području Slavonskog Broda prodavao lažne mobitele

Prema podacima iz policije prevarene su tri osobe, a materijalna šteta iznosi čak 3700 eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.01.2023. / 10:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sve je veći broj prijevara putem internetskih oglasa, a jedna takva nedavno je zabilježena na području Slavonskog Broda. No dok u posljednje vrijeme dominiraju prijevare u kojima se kriminalci žele dokopati podataka o bankovnim karticama i iskoristiti te podatke za kupovinu, ovog puta radi se o prodaji lažne, odnosno krivotvorene robe, objavili su iz PU brodsko-posavske.

Renato Grgurić, voditelj Službe kibernetičke sigurnosti I ove godine nastavlja se crni niz internetskih prevara: Stručnjak otkrio koje su najopasnije

Krajem prošle godine 36-godišnjak je putem internetskog oglasnika oglasio prodaju mobilnog telefona, a uređaje je nakon toga prodao dvojici muškaraca s područja Slavonskog Broda. No pokazalo se kako telefoni koje su oštećeni kupili ne odgovaraju specifikacijama proizvođača, odnosno da se radi o krivotvorinama. Također, početkom prosinca, 36-godišnjak je na isti način prevario i 41-godišnjeg muškarca s područja Slavonskog Broda.

Prevara Osječanin prevarantu triput platio konzolu: Uređaj nije dobio, a ostao je bez 9300 kuna

Iz policije kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje nad prodavačem lažnih mobitela kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijevare, a materijalna šteta nastala u ovom slučaju procjenjuje se na iznos od 3700 eura.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti