U sklopu Mobile World Congressa koji se od danas (25.2.) do kraja veljače održava u Barceloni, čelnik Nokije Stephen Elop održao je veliku konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog istaknuo veliki rast Microsoftovog eko sistema u čije se obogaćivanje uključuje sve više developera – naime, trenutno je na Windows Phone Marketplaceu dostupno 130 000 aplikacija. Usporedivši to sa 75 000 aplikacija s kraja 2012. godine, govorimo o značajnom rastu u svega dva mjeseca.

U prilogom tom rastu ide i izjava višeg direktora Windows Phone Apps tima, Todda Brixa, koji je sredinom siječnja ustvrdio kako su se preuzimanja aplikacija i prihodi ostvareni od istih udvostručili u svega 60 dana.

Uspoređujući s milijun aplikacija za iOS s kraja studenog, 130 000 i nije neka golema brojka, no ovakav rast zanimanja developera za platformu potvrđuje kako Microsoftov OS sve više dobiva na značaju. Isticanje te brojke od strane čelnika Nokije nije slučajna – finski div je daleko najveći podržatelj cijele platforme pošto Lumije prema podacima oglašivačke mreže AdDuplex trenutno čine oko tri četvrtine Windows Phone tržišta.