Na Windows Phone Marketplaceu 130 000 aplikacija

U sklopu Mobile World Congressa koji se od danas (25.2.) do kraja veljače održava u Barceloni, čelnik Nokije Stephen Elop održao je veliku konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog istaknuo veliki rast Microsoftovog eko sistema u čije se obogaćivanje uključuje sve više developera – naime, trenutno je na Windows Phone Markteplaceu dostupno 130 000 aplikacija.

Zimo Zimo Ante Malenica | 25.02.2013. / 12:17

Na Windows Phone Marketplaceu 130 000 aplikacija

U sklopu Mobile World Congressa koji se od danas (25.2.) do kraja veljače održava u Barceloni, čelnik Nokije Stephen Elop održao je veliku konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog istaknuo veliki rast Microsoftovog eko sistema u čije se obogaćivanje uključuje sve više developera – naime, trenutno je na Windows Phone Marketplaceu dostupno 130 000 aplikacija. Usporedivši to sa 75 000 aplikacija s kraja 2012. godine, govorimo o značajnom rastu u svega dva mjeseca.

U prilogom tom rastu ide i izjava višeg direktora Windows Phone Apps tima, Todda Brixa, koji je sredinom siječnja ustvrdio kako su se preuzimanja aplikacija i prihodi ostvareni od istih udvostručili u svega 60 dana.

Uspoređujući s milijun aplikacija za iOS s kraja studenog, 130 000 i nije neka golema brojka, no ovakav rast zanimanja developera za platformu potvrđuje kako Microsoftov OS sve više dobiva na značaju. Isticanje te brojke od strane čelnika Nokije nije slučajna – finski div je daleko najveći podržatelj cijele platforme pošto Lumije prema podacima oglašivačke mreže AdDuplex trenutno čine oko tri četvrtine Windows Phone tržišta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti