Najavljen Infobip Shift: Dolazi više od 4 tisuće developera i IT stručnjaka, uključujući i zvijezde tech industrije

Konferenciju će obilježiti bogat program i produkcija, ali i nikada veći broj stranih posjetitelja, govornika i kompanija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2022. / 12:23

Infobip Shift (Foto: Infobip Shift)

Čak više od 4 tisuće developera i IT stručnjaka uključujući i goste iz SAD-a, Skandiranje i Australije najavilo je dolazak na Infobip Shift. Ova najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe održat će se u Zadru, u ŠC Višnjik 19. i 20. rujna, a obilježit će je bogat program i produkcija, ali i nikada veći broj stranih posjetitelja, govornika i kompanija.

Infobip Shift ove će godine zauzeti svih pet dvorana Višnjika, u kojima će se smjestiti šest pozornica na kojima će nastupiti više od 60 govornika. Globalni karakter ovogodišnjeg Infobip Shifta ne očituje se samo u broju stranih posjetitelja, već i u kompanijama čiji će predstavnici sudjelovati na konferenciji poput Microsofta, Cisca, Googlea, ali i brojnih developerskih kompanija čija rješenja oblikuju budućnost industrije.

Osim slušanja predavanja i upoznavanja s kompanijama u EXPO dvorani, posjetitelji će moći učiti od istaknutih stručnjaka na radionicama, izgraditi mrežu poznanstava u networking prostorima ili se opustiti između predavanja u otvorenim Garden dijelovima.

Uz središnju kružnu pozornicu koja će se dijeliti na tri dijela, svoje pozornice na konferenciji imat će Cloud Native i web3 tehnologije u posebnim dvoranama. Vlastitu dvoranu dobit će i Infobipov Startup Tribe, gdje će se održati mini-EXPO s izložbenim prostorom za 20 startupa te pozornicom za predavanja i panel-rasprave.

'Infobip Shift je već godinama pozicioniran kao najveći i najrelevantniji tech događaj u Hrvatskoj i regiji, a ovogodišnje izdanje pokazuje nam kako smo napravili veliki iskorak na globalnoj sceni. Kupci ulaznica dolaze iz više od 20 zemalja, čak i udaljenih tržišta na kojima već postoji velika konkurencija developerskih događanja, a koji su nam do sada dolazili u manjem broju. Primjerice, prošle godine nismo imali posjetitelja iz Norveške, dok su oni ove godine najbrojniji strani posjetitelji. Nikada prije nismo prije konferencije prodali ovoliko ulaznica. Očekujemo više od 4.000 posjetitelja uživo što, uz bogatiji program i dvostruko veću lokaciju, čini Infobip Shift najbrže rastućom developerskom konferencijom u Europi, komentirao je osnivač konferencije Ivan Burazin. Dodao je kako se za nastup prijavilo više od 250 govornika, a oni su se odlučili samo za najbolje od kojih su neki “prave zvijezde tech svijeta”.

Nikola Pavešić, direktor Infobipovog Startup Tribea posebno je izdvojio Startup Tribe dvoranu na Infobip Shiftu za koju kaže da nije samo prilika domaćim i stranim startupovima za predstavljanje svojih proizvoda i ideja, već i za unaprjeđenje vlastitog poslovanja jer će među posjetiteljima biti i predstavnici globalnih kompanija i potencijalni investitori.

Tako će, primjerice, u programu sudjelovati predstavnici najveće svjetske investicijske banke Goldman Sachs, američkog investicijskog fonda Palm Drive, ali i mnogi drugi investitori iz svih dijelova Europe jer smo prepoznali manjak investicija kao nešto na čemu moramo izričito raditi. Rastući globalni karakter Infobip Shifta otvara brojne mogućnosti za razvoj startup ekosustava u Hrvatskoj i vjerujem kako će ih ove perspektivne kompanije znati iskoristiti, istaknuo je Pavešić.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti