Najbolji startup spaja studente i poslodavce koji nude praksu

Uz organizacijski tim Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, natjecanje su omogućili Grad Zagreb, Hrvatski Telekom, Erste banka, HAMAG BICRO i Enterprise European Network.

Martina Čizmić | 04.12.2017. / 12:51

Ivan Babić (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

U Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva uspješno je okončano prvo dvodnevno natjecanje #startupZG u kojem su natjecatelji, osim prekopotrebnog feedbacka od strane stručnog žirija i mentora, dobili i konkretne savjete o dolazećim konferencijama i meetupovima na kojima bi se mogli predstaviti ciljanoj publici ili investitorima.

Prvog dana održano je uvodno predavanje na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja te je svaki tim u tri minute predstavio svoju tehnološko-poslovnu ideju. Predstavljanje je ujedno služilo međusobnom upoznavanju, ali i povezivanju natjecatelja koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Timovi su potom na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tome su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno te su s njima sudjelovali u brainstormingu.

Mentoriranje sa svakim od timova održao je i inozemni predavač Master Classa Andreas Wil Gerdes, poslije čega je održano i finale natjecanja u kojem su svoj završni napredak pokazali svi timovi.

U finalu natjecanja predstavili su se timovi: eBuddy, aplikacija koja će omogućiti studentima na studentskoj razmijeni da se lakše upoznaju s lokalnim studentima; Expost koji bismo mogli nazvati Uberom za pakete; Praxa, online portal koji će spajati studente i poslodavce koji nude studentsku praksu onima najproaktivnijima; GamEco, računalna igrica koja djecu od sedme do petnaeste godine uči o važnosti recikliranja; Obrasci.eu, portal koji će građanima olakšati pristup birokratskim obrascima javne uprave; Peekator koji je sam pokretač ideje nazvao Uberom za mistery shopping, kojemu je cilj poboljšati kvalitetu usluge ugostitelja, i posljednji se u finalu predstavio tim AdvEne s pametnom električnom utičnicom koja štedi električnu energiju.

Kao najbolji pokazao se tim Praxa, za što je nagrađen nagradom od 10.000 kuna, koju je uručio Ivan Babić, direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke, dok su drugoplasirani članovi tima Peekator za nagradu dobili dva mobitela Huawei P10 Lite.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti