Najpoznatija filmska plavuša vraća se u život zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

Prikazana putem računalnog ekrana u crnoj dolčeviti i s 'pixie frizurom', digitalna inačica slavne glumice izražavat će emocije i razgovarati sa zainteresiranima.

Hina | 11.03.2024. / 08:08

Marilyn Monroe (Foto: Profimedia)

 Više od 60 godina nakon smrti glumice Marilyn Monroe njezina digitalna verzija, stvorena uz pomoć umjetne inteligencije, bit će predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Austinu u Teksasu.

Prikazana putem računalnog ekrana u crnoj dolčeviti i s 'pixie frizurom', digitalna inačica slavne glumice izražavat će emocije i razgovarati sa zainteresiranima.

Na nedavnom testiranju Digitalna Marilyn razgovarala je o svojoj najdražoj ulozi Sugar u komediji „Neki To Vole Vruće” iz 1959. , zastajući i razmišljajući prije davanja odgovora.

Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik „izazovna uloga, ali i zahvalna”. Preporučila je i svoje druge komedije poput „Muškarci više vole plavuše”.

Digitalnu Marilyn stvorila je tvrtka Soul Machine, specijalizirana je za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u suradnji s Authentic Brands Groupom, marketinškom tvrtkom koja posjeduje prava na reprodukcije slike Monroe, kao i drugih umrlih zvijezdi.

 

 

Svaki razgovor s Marilyn je poseban osjećaj, rekao je Greg Cross, suosnivač i direktor Soul Machinesa. Čini vam se da imate dobar odnos s ikonom.

Tvrtka će digitalnu inačicu glumice na festivalu SX/SW predstaviti na događaju na kojem će posjetitelji moći razgovarati s njom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti