Najpoznatije Instagram jaje je "puklo" i otkrilo plemenitu poruku

Tko bi mislio da se tako nešto može postići fotografijom samo jednog, običnog jajeta?

Martina Čizmić | 05.02.2019. / 15:32

Jaje (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Sjećate li se fotografije jajeta koje je osvojilo Instagram i postalo hit? Jednostavna poruka - Učinimo ovo slikom s najviše lajkova na Instagramu, pokazala se dovoljno učinkovitom.

U samo nekoliko dana svi su znali za "jaje", no nitko nije znao što se krije iza te slike odnosno profila jajeta koji je u međuvremenu prikupio više od 10 milijuna pratitelja, a slika jajeta lajkana je više od 52 milijuna puta.

Nagađalo se da je jaje zapravo reklama za neku od američkih kompanija, seriju pa čak i da se radi o velikoj prijevari.

No, iza jajeta se krije plemenita kampanja.

U videu prvo vidimo jaje koje govori o pritisku koji osjeća s društvenih mreža i kako priča tako počinje pucati. Potom kaže kako, ako se i vi osjećate isto, posjetite web stranicu talkingegg.info i saznate više o tome kako se nositi s pritiskom.

 

 

Na stranici se nalaze linkovi na stranice diljem svijeta koje se bave mentalnim zdravljem i pružaju potporu svima koji ju trebaju. Na žalost, na popisu nema Hrvatske, ali popis nije gotov pa se možda i neka hrvatska udruga ili institucija pridruži ovoj kampanji.

Jaje je tako bilo "glasnogovornik" kampanje kojoj je cilj podignuti svijest o problemima mentalnog zdravlja i pritisku koji neki ljudi osjećaju na društvenim mrežama.

Zanimljiv pristup koji je privukao pozornost milijuna diljem svijeta i prenio pozitivnu poruku.

Tko bi mislio da se tako nešto može postići fotografijom samo jednog, običnog jajeta?
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti