Najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. je...

Apple je još jednom uspio izdominirati tržište, jer njegov je iPhone najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 02.01.2018. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Neke se stvari, očigledno, nikada ne mijenjaju, pogotovo kada je u pitanju Apple. Njihovi su proizvodi u pravilu preskupi; iako se radi o uglavnom odličnim uređajima, cjenovno su definitivno precijenjeni, ali to na tržištu nema gotovo nikakav negativan utjecaj. Koliko god koštali, uvijek se dobro, pardon, odlično prodaju, posebno se to odnosi na njihov pametni telefon - iPhone. Rekordna godina za Apple bila je 2015. kada je prodano 230 milijuna smartphonea, a iako se nije špekuliralo da bi prošla godina mogla biti tako dobra, svejedno se dogodilo.

Naime, ako je vjerovati podacima koje donosi USA TODAY, bez obzira na to što završne analize prodajnih rezultata u prošloj godini nisu do kraja gotove, najprodavaniji tehnološki uređaj u 2017. upravo je Appleov iPhone!

Pritom su rezultati više nego impresivni jer, kombinirajući sve modele, Apple je ukupno u prošloj godini prodao 223 milijuna uređaja, što je vrlo blizu rezultatima iz 2015. Nije nevažno napomenuti niti činjenicu da je prodaja vjerojatno najiščekivanijeg uređaja godine, iPhonea X, bila ograničena, a da nije, vjerojatno bi rezultati bili još bolji.

Apple može biti i te kako zadovoljan jer je prodao više iPhonea nego što je svih ostalih uređaja na listi pet najprodavanijih prodano zajedno.

Ktome, još je jedan njihov proizvod na listi “top 5”, jer Apple Watch je prodan u 20 milijuna primjeraka. Uglavnom, na drugom mjestu je Samsung s Galaxy S8 i Note 8 s prodanih 33 milijuna primjeraka, treći je Amazon Echo Dot s 24 milijuna, na četvrtom je spomenuti Apple Watch, a na petom Nintendo Switch s 15 milijuna prodanih primjeraka u 2017. godini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti