Najzahtjevniji usporedni test za Neveru dosad: Pogledajte spektakularnu utrku s dva trkaća bolida

Rimac Nevera natjecala se s verzijom Red Bull Racing RB8 (pobjednika i vozačkog i konstruktorskog prvenstva Formule 1 2012.) i McMurtry Spéirlingom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.08.2023. / 11:51

Utrka (Foto: Rimac Automobili)

Od Rimčevih jurilica navikli smo na obaranje raznih rekorda i pobjede u utrkama s drugim nabrijanim automobilima. Nevera je ove godine već oborila više od 20 rekorda performansi, uključujući postavljanje novih svjetskih vremena za ubrzanje od 0-100 km/h, 1/4 milje, 0-300 km/h itd. Iz ove kompanije sada su se pohvalili s novim odličnim rezultatom te kažu kako je Nevera sada službeno najbrži automobil ikada koji se natjecao u carwow utrci na četvrt milje. Riječ je o redovitom programu na najvećem globalnom automobilskom kanalu na YouTubeu, čije je fokus prvenstveno na utrkama na četvrt milje i sličnima.

Jordan i Jason Frecka VIDEO Ultimativno odmjeravanje snaga: Tko je brži - Rimac Nevera, Tesla Plaid ili Bugatti Chiron?

Novo priznaje Rimac Nevera ostvarila je natječući se s verzijom Red Bull Racing RB8 (pobjednika i vozačkog i konstruktorskog prvenstva Formule 1 2012.) i McMurtry Spéirlingom, jednosjedom koji drži ukupni rekord na Festivalu brzine u Goodwoodu. Hrvatski automobil pobijedio je u dvije od tri utrke sa stojećim startom te u utrci s letećim startom.

Ovaj je uspjeh tim veći jer se Nevera natjecala s vozilima za jednu osobu napravljenim isključivo za stazu i utrke, dok Rimčev automobil kombinira odlične performanse s udobnosti cestovnog automobila namijenjenog za dvije osobe i njihovu prtljagu.

Iz Rimca kažu kako je ovo trebao biti najzahtjevniji usporedni test za Neveru do sada jer se njihov automobil natjecao na jednoj od najdužih pista u Velikoj Britaniji s McMurtry Spéirlingom koji koristi ogroman ventilator koji usisava zrak ispod auta te time prianja uz podlogu kao nijedan drugi automobil i s rezervnim vozačem Red Bull Racinga, Liamom Lawsonom, za volanom RB8.

Nevera je odnijela pobjedu u prvoj i trećoj utrci sa stojećim startom, dok je pobjeda u drugoj utrci pripala Spéirlingu.

Posjet tvornici Rimac Grupe u Jankomiru - 2 Dobre vijesti za Rimca iz Europske komisije: Odobrena državna pomoć za projekt robotaksija

Nakon što je Nevera trijumfirala u ovim usporednim testovima, Mate Rimac rekao je kako je to rezultat godina predanog rada kako bi se osiguralo da je Nevera ne samo iznimno moćna, već i da je izvanredno upotrebljiva, a koliko je ovaj uspjeh veliki najbolje govori i komentar Mata Watsona, voditelja carwow programa koji je rekao: Bila je to nedvojbeno najuzbudljivija utrka u kojoj sam ikad sudjelovao. Čestitam Rimac timu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti