Nakon što ga je Musk vratio, kontroverznom umjetniku ponovno suspendiran račun na Twitteru

Prije suspendiranja Yeova računa, koji je imao preko 30 milijuna sljedbenika, Twitter je blokirao jedan od njegovih tvitova.

Hina | 02.12.2022. / 09:09

Kanye West (Foto: Afp)

 Twitter je u petak ponovno suspendirao račun Kanye Westa, samo dva mjeseca nakon što je vraćen, nakon što je njegov vlasnik Elon Musk rekao da je prekršio pravila platforme koja zabranjuju poticanje na nasilje.

Musk, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora, pozdravio je povratak repera, sada poznatog kao Ye, na platformu u listopadu.

Dao sam sve od sebe. Unatoč tome, ponovno je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje. Račun će biti suspendiran, tvitao je Musk kasno u četvrtak.

Slika nije dostupna Još jedna poznata i kontroverzna osoba kupuje društvenu mrežu

Westov račun suspendiran je u roku od sat vremena od Muskove objave, koja je objavljena kao odgovor korisniku Twittera koji je rekao "Molim vas Elone, riješite Kanyea".

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Prije suspendiranja Yeova računa, koji je imao preko 30 milijuna sljedbenika, Twitter je blokirao jedan od njegovih tvitova. Reuters nije mogao neovisno provjeriti sadržaj te objave.

Platforma društvenih medija obnovila je reperov račun prije nego što je Musk završio preuzimanje vrijedno 44 milijarde dolara.

Musk je kasnije pojasnio da nije imao nikakvu ulogu u vraćanju Yea na Twitter.

Slika nije dostupna Instagram i Twitter ograničili korištenje svojih mreža popularnom umjetniku

Ye je u četvrtak objavio na Twitteru fotografiju holivudskog mogula Arija Emanuela kako crijevom prska vodu po Muskovu potiljku.

Naslovio je sliku "Uvijek pamtimo ovo kao moj posljednji tvit #ye24", prije nego što je račun suspendiran.

Musk je odgovorio da je Yeov račun suspendiran zbog poticanja na nasilje, a ne zbog objavljivanja "neprivlačne slike mene kako me Ari polijeva".

U studenom je Twitter ponovno aktivirao neke kontroverzne račune koji su bili zabranjeni ili suspendirani, uključujući satiričnu web stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Musk je također odlučio vratiti račun bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nakon što je većina korisnika Twittera glasala za povratak Trumpa u anketi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti